Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Οργή Συνταξιούχων για τις εξαγγελίες Τσίπρα: «Ντροπή και απάτη!»

Για εξαπάτηση κάνουν λόγο τα συνδικάτα στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την καταβολή 13ης σύνταξης σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους, όταν με τον Προϋπολογισμό του 2017 που ψηφίζεται σύμμετρα στη Βουλή, περισσότεροι από 250.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη έως 664 ευρώ θα χάσουν 421 εκατ. ευρώ μέσω της μείωσης του ΕΚΑΣ από 1/1/2017.

Επίσης τονίζεται ότι εκτός από την περικοπή του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους...
μειώσεις συντάξεων είχαν όλοι οι συνταξιούχοι. Και αυτό έγινε με την αύξηση των κρατήσεων για υγειονομική περίθαλψη από 4% σε 6% επί των κύριων συντάξεων και από 0% σε 6% επί των επικουρικών – με αυτόν τον τρόπο τους αφαιρέθηκαν 459 εκατ. ευρώ το 2015 και 850 εκατ. ευρώ το 2016 και έπεται αντίστοιχη συνέχεια.
Παράλληλα σχεδόν σε όλους τους συνταξιούχους έγινε μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεών τους λόγω μείωσης του αφορολογήτου και αύξησης της μηνιαίας φορολογικής παρακράτησης από τις συντάξεις τους.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών Δήμος Κουμπούρης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση με τις διακηρύξεις της προσπαθεί δίνοντας ψίχουλα να μας ρίξει στάχτη στα μάτια, όπως έκαναν και οι άλλες κυβερνήσεις, καθώς αυτά που θα δοθούν είναι από αυτά που αφαιρέθηκαν από τις λεηλατημένες συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, την ίδια ώρα μάλιστα που καταργούν το ΕΚΑΣ και μειώνουν τις ασφαλιστικές δαπάνες».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η θέση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Παντελή Τάτση, ο οποίος δήλωσε ότι «όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός δεν καλύπτουν όσα μας πήραν όλα αυτά τα χρόνια, είναι ψίχουλα μπροστά στις απώλειες που είχαμε από το 2010-2014, οι οποίες έφτασαν τα 38 δισ. ευρώ και θα φτάσουν τα 50 δισ. ευρώ. Δεν μας ξεγελάνε και είναι ντροπή να μιλάνε για 13η σύνταξη με ένα επίδομα από χρήματα που τα έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας».

http://www.lykavitos.gr/archives/439125

Δεν υπάρχουν σχόλια: