Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τι μειώθηκε στις ΗΠΑ με την εκλογή Τραμπ – Τι μπορεί να σημαίνει

O φόβος της πιθανής νίκης της Χίλαρι Κλίντον στις αμερικανικές εκλογές και το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην κατοχή όπλων, έφερε χιλιάδες Αμερικανού στα καταστήματα για την αγορά πιστολιών και τυφεκίων διαφόρων τύπων τον Οκτώβριο.

Παρότι φέτος τα… Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς για...
τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που πωλούν όπλα στις ΗΠΑ, αφού παρατηρήθηκε ουσιαστική αύξηση των πωλήσεων πριν την 8η Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, τώρα οι ιδιοκτήτες προβληματίζονται για το αν θα πετύχουν τις πωλήσεις ρεκόρ του Δεκεμβρίου 2015.
guns_USA
Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στατιστικά στοιχεία στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις όπλων έφτασαν σε ύψη ρεκόρ τον Οκτώβριο, καθώς οι φίλοι των όπλων έσπευσαν στα καταστήματα για την αγορά πιστολιών και τυφεκίων διαφόρων τύπων, από το φόβο της πιθανής εκλογής της Χίλαρι Κλίντον και το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην κατοχή όπλων.
Ωστόσο, η εμπορική κίνηση στα καταστήματα όπλων μειώθηκε δραματικά μετά την προεδρική εκλογική του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστηρίζει την οπλοκατοχή.
Οι μετοχές της κοινοπραξίας παραγωγής όπλων Smith & Wesson Holding Corp μειώθηκαν κατά 15%, παρά την ανάκαμψη τους, την τελευταία εβδομάδα, ενώ οι μετοχές της εταιρίας παραγωγής όπλων, Sturm Ruger & Company, μειώθηκαν επίσης, κατά 17%.
Όπως κι άλλοι τομείς του εμπορίου λιανικής στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις όπλων αυξάνονται κατά την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα. Το επίκεντρο του εμπορικού ενδιαφέροντος είναι στη λεγόμενη “Μαύρη Παρασκευή,” μία ημέρα μετά τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών, την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου.
Οι πωλήσεις όπλων, είχαν σημειώσει αύξηση ρεκόρ τη «Μαύρη Παρασκευή» της προηγούμενης χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: