Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ – Επιστρέφει στην πολιτική ο… (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη μεγάλη του επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή της Γερμανίας ετοιμάζει, ενόψει των γερμανικών εκλογών του 2017...
ο Μάρτιν Σούλτς.
Merkel_Schulz02
Όλα δείχνουν πως θα είναι το «αντίπαλο δέος» που θα παρατάξουν οι Σοσιαλδημοκράτες απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας του Μονάχου Süddeutsche Zeitung θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στη Βόρεια Ρηνανία-Βεσταφλαία στις εθνικές εκλογές του 2017. Η απόφαση «κυκλοφόρησε» το απόγευμα της Τετάρτης στους κύκλους του κόμματος σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Εκείνο το οποίο παραμένει ανοικτό όμως είναι ποιον ρόλο θα αναλάβει ο Μάρτιν Σούλτς, αν δηλαδή θα είναι ο διάδοχος του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ στο υπουργείο Εξωτερικών μετά την θεωρούμενη ως βέβαιη εκλογή του τελευταίου ως νέου πρόεδρου της Δημοκρατίας τον προσεχή Φεβρουάριο, ή εάν θα είναι υποψήφιος καγκελάριος στις εθνικές εκλογές του 2017 αντί του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Ο ίδιος ο Σούλτς είπε στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι προτίθεται να μετακινηθεί στο Βερολίνο αφού δεν επιθυμεί να παραμείνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι το οποίο ούτως ή άλλως δεν επιθυμεί και το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) το οποίο θέλει έναν δικό του πρόεδρο.
Σχετικές δηλώσεις θα κάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα Πέμπτη (24.11.2016) στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: