Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται και αντλεί επιχειρήματα από την ναζιστική Γερμανία!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Όταν ο Κατρούγκαλος μιλά με τα λόγια του Γκαίμπελς 


Η εφημερίδα «Εστία», προέβη σε μια αποκάλυψη η οποία αναμφίβολα θα συζητηθεί ποικιλοτρόπως.
Όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα...
ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ούτε λίγο ούτε πολύ, παρότρυνε τους Έλληνες να πίνουν λιγότερους καφέδες και να καπνίζουν λιγότερο, σχεδόν ταυτίζονται με απόψεις που είχε εκφράσει ο διαβόητος Γιόζεφ Γκαίμπελς, υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ!
«Ο καφές είναι ένα αντικείμενο καθαρής πολυτέλειας που το απολαμβάνει κάποιος ότα το έχει, αλλά μπορεί εύκολα να το σταματήσει όταν υπάρχει αναγκαιότης ή όταν το απαιτούν οι οικονομικές πιέσεις» είχε δηλώσει ο Γκαίμπελς το 1939.
Τι είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στις 30 Μαϊου του 2016, λίγα 24ωρα προτού επιβληθεί νέο χαράτσι στον καφέ και στο τσιγάρο, όπως προβλέπεται στο 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας με τους δανειστές;
«Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς… Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε» επισήμανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και προσπαθώντας να δικαιολογήσει την κυβερνητική φορομπηχτική απόφαση είπε: «Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα».
Η ομοιότητα των δηλώσεων Γκαίμπελς και Κατρούγκαλου, όπως επισημαίνεται από την «Εστία» είναι σχεδόν ανατριχιαστική!
estia
Διαβάστε ολόκληρο το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας «Εστία» με τίτλο: «Ο καφές, ο Γκαίμπελς και ο Κατρούγκαλος»:
«Πλείστες είναι οι κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ότι υιοθετεί τακτικές που προσιδιάζουν στον ηγέτη της ρωσικής επανάστασης, Λένει. Άλλοι δε παρομοιάζουν τις πολιτικές του με τονδιάδοχο του Λένιν στην ηγεσία της ΕΣΣΔ, Ιωσήφ Στάλιν.
Ασχέτως αν κάποιος συμφωεί ή διαφωνεί με τους συσχετισμούς αυτούς, σίγουρα προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι η ρητορική κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται σχεδόν με εκείνη του Γιόζεφ Γκαίμπελς. Κανείς μάλλον δεν θα περίμενε ότι η παρούσα Κυβέρνησης θα αντλούσε επιχειρήματα από τον υπουργό Δημοσίου Διαφωτισμού και Προπαγάνδας της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας.
Κι όμως, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφαλίσεως και Κοινωνικής λληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε χθες δημοσίως: «Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα». Το επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο ως εξήγηση για την άνοδο των τιμών στα προϊόντα αυτά λόγω της αυξήσεως των έμμεσεων φόρων.
Πολλές δεκαετίες νωρίτερα, συγκεκριμένως το 1939, ο Γκαίμπελς έγραφε στην κομματική εφημερίδα «Λαϊκός Παρατηρητής» άρθρο με τίτλο: «Οι καφεπότες» σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε απαραίτητο να ασχοληθούμε με ένα επίκαιρο ζήτημα. Το πρόβλημα είναι η έλλειψις καφέ που παρουσιάσθηκε σε διάφορα σημεία του Ράιχ και δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως ακόμη. Είναι πράγματι περισσότερο θλιβερό ότι αναγκάζεται κάποιος να μιλήσει δημοσίως για αυτό το θέμα. Ωστόσο,υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία από τους συγχρόνους μας, οι οποίοι αρέσκονται να εκμεταλλεύονται κάθε γερμανική έλλειψη για να διασκεδάσουν ή να υπονομεύσουν το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς».
Συνεχίζει δε: «Είναι γεγονός ότι, όπως είπε και ο Μουσσολίνι στην ομιλία του στο Μαίηφιλντ, ο εθνικοσοσιαλισμός και ο φασισμός έχουν μια κοινή απέχθεια για την άνετη και την ευχάριστη ζωή. Εάν ο καφές είναι σε μικρές ποσότητες για ένα διάστημα, τότε είναι μετά βίας αναγκαιότης της ζωής. Θα ήταν τελείως διαφορετική η κατάστασις εάν ευρίσκοντο σε έλλειψη οι πατάτες η το ψωμί, δηλαδή προϊόντα που είναι απαραίτητα για την καθημερινή ζωή. Ο καφές είναι ένα αντικείμενο καθαρής πολυτέλειας που το απολαμβάνει κάποιος όταν το έχει,αλλά μπορεί εύκολα να το σταματήσει όταν υπάρχει αναγκαιότης ή όταν το απαιτούν οι οικονομικές πιέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: