Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)! Πάνω από 30 τραυματίες – Δεκάδες προσαγωγές – Πυρπόλησαν και κατέστρεψαν το hotspot!

Σοβαρά επεισόδια έγιναν απόψε στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότερα από 30 άτομα και να γίνουν πολλές προσαγωγές.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν συνεπλάκησαν, για άγνωστο λόγο, μεταξύ τους Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί. Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ... κάποιοι από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα. Παράλληλα, ένα μέρος του κέντρου κράτησης καταστράφηκε, από τις φωτιές που έβαλαν μετανάστες.
Χρειάστηκε η επέμβαση σχεδόν όλης της αστυνομικής δύναμης της Σάμου για να αποκατασταθεί η τάξη.
Σημειώνεται, ότι ορισμένοι από όσους συμμετείχαν στα επεισόδια έχουν τραυματιστεί σοβαρά και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο του νησιού.
Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες από τις προσαγωγές πρόκειται να μετατραπούν σε συλλήψεις.
Παρ” ότι η κυβέρνηση κάνει λόγο για έλεγχο της κατάστασης, σε καθημερινή βάση πλέον σημειώνονται άγρια επεισόδια μεταξύ των προσφύγων, οι οποίοι έχουν διανεμηθεί στα κέντρα φιλοξενίας ανά την ελληνική επικράτεια χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψιν οι διαφορές που χωρίζουν αυτούς τους λαούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα στο νησί, ήταν σε εξέλιξη το συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο του οποίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: