Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

«ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΙΣ… ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» : Επίθεση κατά της Μέρκελ από την βρετανική εφημερίδα Daily Mail


«Πυρά» κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η Άνγκελα Μέρκελ εξαπολύει σε σημερινό της δημοσίευμα η Daily Mail φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας καυστικά η βρετανική εφημερίδα Daily Mail την παρέμβαση της γερμανίδας καγκελαριου για το βρετανικό δημοψήφισμα, υποστηρίζει ότι...
η πολιτική της έναντι της Ελλάδας «καταρρίπτει την αντίληψη ότι η Γερμανία της Μέρκελ είναι μια καλοκάγαθη δύναμη, που εργάζεται για το γενικότερο καλό των εταίρων της στην ΕΕ και την Ευρωζώνη».
«Το Βερολίνο απαιτεί κομμάτια σάρκας από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ταλανίζεται από τα υψηλά χρέη, την οικονομική ερήμωση, την καταβαραθρωμένες τράπεζες και την πλημμύρα των μεταναστών, που προέκυψαν από την καταστροφικά λανθασμένη ανοιχτή πρόσκληση της Merkel προς τους πρόσφυγες από τη Συρία» αναφέρει ο αρθρογράφος Alex Brummel.
Ο ίδιος επισημαίνει, ότι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει δόσεις δανείων και να διαπραγματευτεί ρυθμίσεις των μελλοντικών αποπληρωμών, ωστόσο η Γερμανία, ως κύριος πιστωτής της Ελλάδας, παίζει πολύ σκληρό παιχνίδι, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 5 χρόνια.
Ο Brummel υποστηρίζει, ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι η Merkel μαζί με τον υποστηρικτή της σκληρής γραμμής της Γερμανίας υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schäuble και η Bundesbank (γερμανική κεντρική τράπεζα), διοικεί την ΕΕ και τις 19 χώρες της Ευρωζώνης με σιδηρά πυγμή».


Δεν υπάρχουν σχόλια: