Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η ΕΕ σε πανικό! “Έρχονται 500 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Λιβύη” προειδοποιεί η Μογκερίνι

Πριν μερικά 24ωρα , η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε., αρμόδια για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας,Φ.Μογκερίνι, προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο εσωτερικά εκτοπισμένων στη Λιβύη ενδέχεται να μεταναστεύσει στην Ευρώπη. 

Η ίδια προέτρεψε τις χώρες-μέλη να... δράσουν ταχέως προκειμένου να αποτρέψουν να χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης, τονίζοντας την ανάγκη να αυξηθεί η ανάμειξη της Ε.Ε. στη Λιβύη, η οποία πασχίζει να σχηματίσει Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Η Μ. Βρετανία πραγματοποίησε σύσκεψη με τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Εκπρόσωπο της Ε.Ε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, λόγω των ανησυχιών ότι δεν δίδεται η πρέπουσα προσοχή στη Λιβύη, καθώς η Ε.Ε. είχε εστιάσει τις προσπάθειές της στη σύναψη συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό.

Όλα αυτά προετοιμάζουν το κλίμα για την επέμβαση στη Λιβύη που εδώ και πολύ καιρό προετοιμάζεται. Το ερώτημα είναι αν αυτή η επέμβαση θα διορθώσει ή θα χειροτερέψει την κατάσταση στη Λιβύη.

Αν οι προβλέψεις της Μογκερίνι για 500 χιλιάδες πρόσφυγες επαληθευτούν,τότε η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με δυο μεγάλα μέτωπα σ΄ ότι έχει να κάνει με το προσφυγικό.

ΧΑΡΤΗΣ: Stratfor

Militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: