Από το ποιος είναι ο νεκρός του τάφου έως (κορυφαίο και λυτρωτικό για του Έλληνες) ότι ο τάφος κρύβει τοθησαυροφυλάκιο του Μ. Αλεξάνδρου.

Έτσι, κάποιοι ευφάνταστοι υποστηρίζουν ότι μέσα στο μνημείο βρίσκονται θαμμένα νομίσματα, σημερινής αξίας 550δις. ευρώ, οπότε η χώρα τελειώνει με το χρέος και ταμνημόνια.

Οι σεναριογράφοι παραμυθιών για μεγάλα παιδιά έχουν τηνγνώμη ότι κάτω από τα χώματα του μεγαλοπρεπούς τύμβου βρίσκονται πέντε δωμάτια, το ένα περιλαμβάνει τονθησαυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώ στα άλλα είναιθαμμένη η μητέρα του Ολυμπιάδα.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι τυμβωρύχοι έχουν κάνει πάμπολλεςπροσπάθειες από το αρχαίο παρελθόν έως σχετικά πρόσφατα, για να βρουν τον θησαυρό αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο θησαυροφυλάκιο αλλά δεν αποκλείουν να βρήκαν σκορπισμένα νομίσματα.

Ισχυρίζονται ότι όλα αυτά τα γνωρίζουν οι ερευνητές γιατί χρησιμοποιούν συστήματα υψηλής τεχνολογίας πουανιχνεύουν τα πολύτιμα μέταλλα.

Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι η ξαφνική επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο μνημείο της Αμφίπολης έγινε γατί γνώριζαν τις πληροφορίες για τονθησαυρό που κρύβει, και τον πιθανό «ιδιοκτήτη» του τάφου, που ελπίζουν να τους ξελασπώσει αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα.

Άντε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε μέχρι το τέλος των ανασκαφών, αφού εμείς οι Έλληνες έχουμε ζωηρή φαντασία, και πλούσιο παρελθόν..