Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Σκληρή ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ: «Οι μπράβοι της πλατείας Maidan να σταματήσουν τώρα τον εμφύλιο»



Τα γεγονότα στην νοτιο-ανατολική Ουκρανία έχουν πάρει μια πολύ επικίνδυνη τροπή, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση.
Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο προχώρησε σε δριμεία κριτική με σκληρές εκφράσεις κατά της απόφασης του Ουκρανού προέδρου Aleksandr Turchinov (ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος εκεί ύστερα από πραξικόπημα) να εγκρίνει την πραγματοποίηση «μεγάλης επιχείρησης ασφάλειας στην Ανατολική Ουκρανία ως εγκληματική πράξη»...
«Απαιτούμε από τους μπράβους της Maidan οι οποίοι ανέτρεψαν την νόμιμη κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Ουκρανίας να σταματήσουν αμέσως τον πόλεμο εναντίον των ίδιων τους των συμπατριωτών και να υπακούσουν σε όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία της 21ηςΦεβρουαρίου» αναφέρεται στο σκληρό μήνυμα του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών.
Στην ΄ίδια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο αναφέρει ότι τώρα εναπόκειται στη Δύση να σταματήσει τον εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία.
«Η ρωσική πλευρά καλεί το ΣΑ των ΗΕ και τον ΟΑΣΕ να συσκεφθούν επειγόντως για την κατάσταση στην Ν.Α. Ουκρανία» καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: