Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Κρεμαστινός: Δε μας είπε που βρήκε τα λεφτά - Θεοδωράκης: Εκείνος που έγινε καθηγητής ενώ ήταν υπουργός δεν μπορεί να μιλάει για ήθος

Κρεμαστινός: Δε μας είπε που βρήκε τα λεφτά -Θεοδωράκης: Εκείνος που έγινε καθηγ

Σφοδρή κόντρα με σκληρά λόγια ξέσπασε μεταξύ του πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού και του Σταύρου Θεοδωράκη στη Ρόδο, αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζει το νέο κόμμα, το «Ποτάμι».

Ο κ. Κρεμαστινός μιλώντας σε ροδιακά μέσα αναρωτήθηκε το από που βρήκε τα λεφτά ο κ. Θεοδωράκης για να δημιουργήσει και να χρηματοδοτήσει το «Ποτάμι».
Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ροδικό TopFm ανέφερε ...
«Όλοι το βλέπουν καχύποπτα και, βεβαίως, έχουν δίκιο. Και να σας πω γιατί έχουν δίκιο; Διότι μια κίνηση η οποία γίνεται έτσι ξαφνικά δεν περιμένει κανένας να έχει τόση αποδοχή από τα Μέσα Ενημερώσεως-εδώ υπάρχουν κόμματα τα οποία χρόνια είναι στην επικαιρότητα και αγωνίζονται να πάρουν μερικά λεπτά, κατά κάποιον τρόπο, από τα ΜΜΕ, για να δείξουν την ύπαρξή τους.
Και ξαφνικά ένα κόμμα που δεν έχει αρχίσει, που δεν έχει μέλη, που δεν έχει πρόγραμμα, που δεν έχει τίποτα,τι να σας πω, η αποδοχή από τα Μέσα Ενημερώσεως μοιάζει με μεγάλη διαφήμιση. Και όταν βλέπει κανένας τα μεγάλα Μέσα Ενημερώσεως να διαφημίζουν κάποιο κόμμα, ε είναι καχύποπτος και είναι κουμπωμένος. Αυτή είναι η πραγματικότητα χωρίς υπερβολές….
…Δεν έχουν απαντηθεί βασικά ερωτήματα. Παραδείγματος χάρη λέει ο κ. Θεοδωράκης ότι με 40 χιλιάδες ευρώ είναι αρκετά για ν' αρχίσει η δημιουργία του κόμματος. Σαράντα χιλιάδες ευρώ θέλει ένας υποψήφιος Δήμαρχος σε μία μικρή πόλη για ν'α αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία.
Δηλαδή, δεν είναι πράγματα τα οποία είναι κατανοητά. Ποια είναι η πηγή η οικονομική που τον στηρίζει. Τα σαράντα χιλιάδες ευρώ που ο ίδιος είπε χθες που τον άκουγα στην τηλεόραση;
Ε, κι αυτά τα πράγματα όταν δεν είναι κατανοητά βάζουν ερωτηματικά και αμφιβολίες στον κόσμο. Διότι, ένα κόμμα πρέπει να είναι καθαρό όταν ξεκινά και πρέπει τα χαρτιά τα οποία έχει να είναι πειστικά. Ε, σ' αυτή την περίπτωση δεν θα πω ότι το κόμμα δεν είναι καθαρό αλλά τα χαρτιά δεν είναι πειστικά»…

Σταύρος Θεοδωράκης: Πρέπει να έχει πολύ θράσος

Από την πλευρά του ο γνωστός δημοσιογράφος απάντησε σε υψηλούς τόνους στον κ. Κρεμαστινό τονίζοντας
«Σωστή ερώτηση, σε λάθος άνθρωπο, τη λάθος εποχή. Αν ο κ. Κρεμαστινός και οι σύντροφοί του έκαναν, όταν έπρεπε, παρόμοιες ερωτήσεις σε κάποιους συναδέλφους τους στο υπουργικό συμβούλιο, η χώρα δεν θα είχε φτάσει εδώ.
Και πρέπει να έχεις πολύ θράσος για να θέτεις ερωτήματα για τη χαμηλού κόστους προεκλογική καμπάνια του Ποταμιού, όταν το κόμμα σου έχει φεσώσει τον ελληνικό λαό με 140 εκατομμύρια - τόσα είναι τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ - χρήματα που θα στερηθεί η χώρα για να μπορεί ο κ.Κρεμαστινός και ορισμένοι σύντροφοί του να συνεχίζουν την πολιτική τους καριέρα. 140 εκατομμύρια δάνεια, επιπλέον των πολλών εκατομμυρίων επιχορήγηση που κάθε χρόνο εξακολουθούν να παίρνουν τα πολιτικά κόμματα.
Ειδικά βέβαια στην περίπτωση του κ.Κρεμαστινού εγείρονται κι άλλα θέματα. Ένας άνθρωπος που ενώ ήταν υπουργός αναβαθμίστηκε από επίκουρος καθηγητής σε αναπληρωτή καθηγητή, ενώ παράλληλα φρόντισε να αποκαταστήσει με ανάλογες αποφάσεις και μέλη της οικογένειας του, δεν μπορεί να εμφανίζεται ως τιμητής. Η κοινωνία θέλει να προχωρήσει μπροστά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάει τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα του παρελθόντος».


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: