Σάββατο 19 Απριλίου 2014

"Κολάστηκαν" οι πιστοί στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο από την παρουσία του ΓΑΠ

Μεγάλη Πέμπτη απόβραδο στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο. 
Οι πιστοί κατανυκτικά παρακολουθούν την Ακολουθία των Παθών. 
Ώσπου αίφνης μία ... αναπάντεχη άφιξη στρέφει την προσοχή τους στην είσοδο. 
Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου δρασκελίζει το κατώφλι του Ναού. 
Οι ψίθυροι αρχίζουν:
Ο Γιωργάκης είναι αυτός;
Τι κάνει εδώ; 
Η κουβέντα διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Το εκκλησίασμα στρέφει το βλέμμα προς το μέρος του. Εκείνος ήρεμα προχωρά στις μπροστινές θέσεις των επισήμων. Οι ψίθυροι εντείνονται. Ως κι οι ιερείς θορυβούνται και προσπαθούν να καταλάβουν τι απέσπασε την προσοχή των πιστών. Ώσπου κάποιος φωνάζει δυνατά:...

Τι γυρεύει εδώ ο ... Σταυρωτής;
Τα βλέμματα όλων καρφώνονται πάνω στον πρώην Πρωθυπουργό. Ακούγονται κι άλλες φωνές:
- Σταύρωσες ένα λαό. 
- Τη Σταύρωση του Χριστού ήρθες να δεις; Του λαού δεν τη βλέπεις;
Οι ψυχραιμότεροι επεμβαίνουν. Η βραδιά απαιτεί ευλάβεια και σύνεση. Μερικοί εξηγούν πως ο χώρος δεν προσφέρεται για αψιμαχίες. 
Οι ιερείς συνεχίζουν το τελετουργικό και οι πιστοί .. δίνουν τόπο στην οργή λόγω της βραδιάς, που (ευτυχώς) έχει ιερό ... πρωταγωνιστή. 

Μ.Κ.


ekriti.gr

3 σχόλια:

Stathis είπε...

Στην τελευταία δημοσκόπηση της GPO που παρακολουθήσαμε στην «Ανατροπή» ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα υπήρχε κι ένα κομμάτι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κι αυτό αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει –σε σχέση με την προσωπική του πορεία - οι ψηφοφόροι ζητούν να αποχωρήσει από την πολιτική ζωή σε ποσοστό 82,1% έναντι 11,3% που ζητούν να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ και 2,7% να δημιουργήσει δικό του κόμμα.

Ακόμα και στους εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, περισσότεροι από τους μισούς ακούσαμε ότι τον προτρέπουν να πάει στο σπίτι του και να αφήσει το κόμμα του να πορευθεί χωρίς εκείνον.

Για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ο Γιώργος Παπανδρέου παρά την προσπάθεια που κάνει το τελευταίο διάστημα να αποδείξει ότι δικαιώνεται η πολιτική του, είναι υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για όσα συμβαίνουν σήμερα στον τόπο. Και φυσικά για την κατάντια του κόμματος του.

Ανώνυμος είπε...

Από την αλήστου μνήμης πρωτοβουλία του για το περίφημο δημοψήφισμα που ίσως μας οδηγούσε εκτός ευρώ, μέχρι σήμερα ο κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να πήρε κανένα μάθημα. Και τώρα δεν αντιλαμβάνεται την βούληση του κόσμου που του λέει να ασχοληθεί με κάτι άλλο , όχι όμως με την πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος δημοσίως δηλώνει πώς δεν επιθυμεί να μπει στην διαδικασία ίδρυσης νέου κόμματος αλλά ταυτόχρονα πριονίζει με μανία την καρέκλα του Ευάγγελου Βενιζέλου. (Σ.Σ. ο οποίος έτσι κι αλλιώς …αυτοπριονίζεται αρκούντως , τόσο που να μην χρειάζεται την «βοήθεια» του κ. Παπανδρέου για να βρεθεί ακόμα πιο χαμηλά). Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι… «κάτι ετοιμάζει».