Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Αυτομόλησαν 300 Ουκρανοί στρατιώτες στο Σλαβιάνσκ – Τεθωρακισμένα στη διάθεση των δυνάμεων ρωσοφώνων (Vid) (upd)

Συνεχίζεται η αυτομόληση Ουκρανών στρατιωτών αυτή τη στιγμή αναφέρεται ότι 300 (!) έχουν παραδώσει τον οπλισμό τους. 

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, περίπου 300 Ουκρανοί στρατιώτες συμφώνησαν να εγκαταλείψουν τα τεθωρακισμένα τους και τα όπλα τους και να επιστρέψουν στη βάση τους έπειτα από διαπραγματεύσεις στο Σλαβιάνσκ.
Μάλιστα, μερικοί από αυτούς εκφράζουν την υποστήριξή τους στους φιλορώσους και άλλοι είναι ενάντια στον εμφύλιο πόλεμο. Η επιχέιρηση για το Κίεβο και τη Δύση εξελίσσεται σε αληθινό φιάσκο...
Μαζική αυτομόληση Ουκρανών στρατιωτών στην πλευρά των δυνάμεων των ρωσόφωνων μαζί με  έξι τουλάχιστον τεθωρακισμένα σημειώθηκε σήμερα.
Αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες αναφορικά με την εθνικότητα των δυνάμεων αυτών και εξαιτίας του γεγονότος ότι έφεραν την ρωσική σημαία πολλά διεθνή πρακτορεία έκαναν λόγο για ρωσικές δυνάμεις οι οποίες είχαν περάσει στο έδαφος της Ουκρανίας.
Στη συνέχεια όμως διαπιστώθηκε ότι οι 60 στρατιώτες και τα 6 τεθωρακισμένα οχήματα  ήταν από τις δυνάμεις που είχε στείλει το καθεστώς του Κιέβου για την «αντι-τρομοκρατική» επιχείρηση όπως έχει ονομάσει την καταστολή των διαδηλώσεων των ρωσόφωνων στην Α. Ουκρανία.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες αφαίρεσαν τις ουκρανικές σημαίες, και ενώ είχαν σταλθεί στο Kramatorsk για να συμμετάσχουν σε επιχείρηση εναντίον των ρωσόφωνων, ουσιαστικά εντάχθηκαν στις δυνάμεις αυτοάμυνας της Δημοκρατίας του Donetsk.
«Είδαμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τρομοκράτες, αλλά με ντόπιους κατοίκους με τους οποίους δεν σκοπεύουμε να  πολεμήσουμε» είπε ένας εκ των Ουκρανών ενώ την αυτομόληση επιβεβαίωσαν και οι δυνάμεις αυτοάμυνας:               
.»Αύτη τη στιγμή όπως ήδη σας ενημερώσαμε έχουν υψώσει τη ρωσική σημαία, και έχουν βάλει τις κορδέλες του Αγίου Γεωργίου προστάτη του ρωσικού Ναυτικού. Τώρα προστατεύουν το κτίριο του δήμου του Σλάβιανσκ» είπαν από την πλευρά τους οι ρωσόφωνοι.
Ταυτόχρονα το σκληρό διεθνές «Μπραντ Εφέρ» μεταξύ της Μόσχας και των δυτικών κρατών συνεχίζεται καθώς το ΝΑΤΟ αποφάσισε σήμερα και το ανακοίνωσε μέσω του γ.γ. Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.να "τραβήξει" το σχοινί και να μεταφέρει άμεσα δυνάμεις στα σύνορα με την Ρωσία στην ανατολική Ευρώπη.
Το NATO στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να αυξήσει τις εναέριες περιπολίες στην Ανατολική Ευρώπη, να αποστείλει πλοία στη Βαλτική Θάλασσα καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της κατάστασης της Ουκρανίας, σημειώνει το επίσημο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο γ.γ. του NATO,   στις Βρυξέλλες, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Συμμαχίας σε επίπεδο πρέσβεων, των 28 χωρών-μελών του NATO, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Θα υπάρξουν περισσότερα αεροπλάνα στον εναέριο χώρο, περισσότερα πολεμικά πλοία στα διεθνή ύδατα και μεγαλύτερη προθυμία στο έδαφος. Έτσι,   αεροσκάφη και πλοία θα περιπολούν τη Βαλτική Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Ράσμουσεν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα θα ληφθούν 'άμεσα’.
«Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει αρκετές ημέρες, αλλά αποφασίσαμε να εφαρμοσθεί άμεσα», είπε ο γενικός Γραμματέας.
Ακολουθούν βίντεο με την συγκέντρωση των τεθωρακισμένων έξω από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου του Σλαβιάνσκ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: