Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Πρότσιμο - μαμούθ σε μοναστήρι για εικονικά τιμολόγια

Πρότσιμο - μαμούθ σε μοναστήρι για εικονικά τιμολόγιαΥψηλότατο πρόστιμο, που προσεγγίζει τις 500.000 ευρώ, επέβαλε το ΣΔΟΕ Κρήτης στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, για τη λήψη εικονικών τιμολογίων.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ολοκλήρωσαν πριν από λίγες μέρες τον έλεγχο στα βιβλία της Μονής Επανωσήφη και αφού εξέτασαν και το υπόμνημα που κατέθεσαν οι υπεύθυνοι της, επέβαλε πρόστιμο 458.100 ευρώ (που ισούται με το διπλάσιο ποσό των εικονικών τιμολογίων που υπέβαλλε) καθώς θεώρησαν πως η Μονή, όχι μόνο δεν εξαπατήθηκε όπως εγγράφως υποστήριξαν οι υπεύθυνοι της στο υπόμνημα, αλλά «δεν αποδεικνύεται ότι δεν είναι παντελώς αμέτοχη στην όλη υπόθεση»...

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καταιγιστικό για τους υπεύθυνους της μονής, καθώς διαπιστώνει πως η φερόμενη ως εκδότης των τιμολογίων, το επίμαχο διάστημα που εξέδωσε τα συγκεκριμένα τιμολόγια, η ήταν συναλλακτικά ανύπαρκτη.

Όπως αναφέρει το πόρισμα, «σκοπός της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων ήταν να χρησιμοποιηθούν από τη Μονή για την είσπραξη επιχορήγησης (το επενδυτικό σχέδιο ήταν συνολικής δαπάνης 1.700.000 ευρώ) και την επιστροφή Φ.Π.Α.» αλλά τελικώς μπλοκαρίστηκε μετά από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ. Ήδη ο φάκελος έφυγε από το ΣΔΟΕ με προορισμό την Β΄ ΔΟΥ Ηρακλείου, απ'όπου θα κινηθεί και η διαδικασία είσπραξης του προστίμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: