Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η Πλειοψηφία της Κοινής Λογικής


27 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Εδώ δεν γκρινιάζουμε για τα κακώς κείμενα του «κράτους». Προτάσεις να κάνουμε! Όλοι να συνεισφέρουμε. Κάθε πρόταση θα αναρτάται και θα συμπληρώνει τις άλλες.

27. Το ΑΣΕΠ να επιλέγει πραγματικούς επιστήμονες και όχι μαϊμούδες - κομμάτων και να αναλάβει να τους αξιοποιεί σε αντικείμενα της επιστήμης τους, με σύγχρονα διαδικτυακά συστήματα.
26. Να απαλλάξουμε την κρατική μηχανή από την αντίληψη του «κράτους-αφέντη» που μόνο «αστυνομεύει».
25. Να αντικαταστήσει, ένας κρατικός υπάλληλος πέντε από τους σημερινούς που πχ αλληλογραφούν με το απέναντί τους τμήμα στην ίδια αίθουσα. Οι πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες υπάρχουν επειδή οι «αρμόδιοι» βλέπουν τους πολίτες και τους επενδυτές σαν απατεώνες.
24...

Πλήρης μηχανοργάνωση όλων των Τελωνείων.
23. Να κλείσει άμεσα το κανάλι της Βουλής και να απολυθούν και το 60% όλων των υπαλλήλων της.
22. Οι ασχολούμενοι με τα κοινά, να χρησιμοποιούν δημόσια υγεία, παιδεία, συγκοινωνία κλπ.
21. Άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και να γίνεται αξιολόγηση όπως στις περιπτώσεις την ιδιωτικών.
20. Στοιχειώδη Αξιοκρατία: Tο αν θα "πας καλά" θα εξαρτάται από τη δουλειά σου, τον ιδρώτα σου και τις ικανότητές σου! Όχι από το αν εξασφάλισες κάποια κομματική προστασία, ή ειδικά προνόμια από το Κράτος!
19. Οσοι διορίζονται σε ΔΕΚΟ κλπ Δημόσιους Οργανισμούς να μην αμείβονται πάνω από δύο φορές από το μέσο εισόδημα από εργασία που δήλωναν στις 3 τελευταίες φορολογικές τους δηλώσεις.
18. Nα σταματήσει άμεσα η υπερφορολόγηση των ακινήτων, η οποία σε συνδυασμό με την ύφεση, αναγκάζει πολύ κόσμο να πουλήσει 'κοψοχρονιάς'. Κερδισμένοι βγαίνουν, αθόρυβα, οι 'έχοντες και κατέχοντες' με αποτέλεσμα την αναδιανομή από την αστική τάξη στους πλούσιους.
17. Όλοι οι διαγωνισμοί,στο δημόσιο, να γίνονται ηλεκτρονικά και με απόλυτη διαύγεια.
16. Άνοιγμα όλων των «κλειστών» επαγγελμάτων.
15. Δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες για όλους του πολίτες.
14. Ένας, μοναδικός και ενιαίος φορολογικός συντελεστής για τα πάντα και τους πάντες.
13. Βουλευτές ή Υπουργοί να μην επιτρέπεται να διορίζουν συγγενείς σε οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο τομέα.
12. Ενιαίος ΦΠΑ για τα πάντα και τους πάντες, ο οποίος να αποδίδεται άμεσα μέσω ταμειακών μηχανών και ηλεκτρονικής τιμολόγησης.
11. Οι συνδικαλιστές να μην εκλέγονται για πάνω απο 3 φορές και να είναι άμισθοι και χωρίς άλλα προνόμια. 
10. Κλείσιμο όλων των εφοριών και όλες οι συναλλαγές μόνο μέσω web. Αν χρειαστεί έλεγχος μόνο απο 3μελές επιτροπές,
9. Η Εκκλησία να είναι ανεξάρτητη, να λειτουργεί φορολογικά και νομικά όπως μία ΑΕ και να πληρώνει όλους τους μισθούς των λειτουργών της.
8. Όλοι οι πολιτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και οι προμηθευτές του δημοσίου ετησίως να δημοσιοποιούν το "πόθεν έσχες" τους.
7. Τα αδικήματα των Βουλευτών και Υπουργών να παραγράφονται όπως και για τους άλλους πολίτες.
6. Κατάργηση της ασυλίας των Βουλευτών και Υπουργών και αν υπάρχει κατηγορία να παραπέμπεται άμεσα σε Συμβούλιο Ανώτατων Δικαστικών.
5. Να περικοπεί κατά 60% η επιχορήγηση των κομμάτων, να μην λαμβάνουν δάνεια, να κρατούν επίσημα λογιστικά βιβλια όπως οι ΑΕ και να ελέγχονται όλα τα έσοδα και οι δαπάνες τους.
4. Οι Υπουργοί να επιλέγονται κυρίως από τους επιτυχημένους πολίτες σε κάθε ειδικότητα και όχι από την «κομματική νομενκλατούρα».
3. Εκλογές μόνο κάθε 4 χρόνια και ο πρόεδρος να εκλέγεται επίσης απο το λαό με Προεδρική Δημοκρατία αντί της ισχύουσας σήμερα (ολιγαρχικής) Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
2. Βουλευτές, Δικαστές και Υπουργοί να μην μπορούν ποτέ να έχουν διπλή ιδιότητα. Οι 3 εξουσίες να είναι εντελώς ανεξάρτητες.
1. Η Βουλή να έχει μόνο 150 Βουλευτές, να έχουν τουλάχιστον 15 χρόνια «κολλήσει» ένσημα, να μην εκλέγονται για πάνω απο 3 φορές και να απογορεύεται να λαμβάνουνοποιαδήποτε Δημόσια ή Δημοτική θέση σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους



Η Πλειοψηφία της Κοινής Λογικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: