Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο Νέος Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με ποσοστό ρεκόρ!


Σάρωσε στις εκλογές με ποσοστό ρεκόρ

Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς η καταμέτρηση αναδεικνύει την άνετη επικράτησή του έναντι του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Σταύρου Μαλά με το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό που έχει καταγραφεί στην περίοδο μετά τον Μακάριο.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει ποσοστό 57,48% και ο Σταύρος Μαλάς 42,52%.
Η ευρεία αυτή επικράτηση σηματοδοτεί την...
αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το ΔΗΣΥ να επιστρέφει στην κυβέρνηση μετά από δέκα χρόνια.
Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, στις πρώτες δηλώσεις μετά την πανηγυρική εκλογή του ανέφερε ότι θα εργασθεί για ταχεία έξοδο της νήσου από την κρίση, με την υπογραφή του μνημονίου διάσωσης και την αποφυγή της πτώχευσης του κράτους.
Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε σε ομιλία του προς οπαδούς του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος που τον υποστήριξαν ότι θα καταβάλει προσπάθειες για αποφυγή στρεβλώσεων στο μνημόνιο που πλήττουν τις ασθενέστερες τάξεις.
Περαιτέρω ανέφερε ότι μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει, η Κύπρος θέλει να έχει την Ευρώπη στο πλευρό της, ενώ η ίδια θα είναι απολύτως συνεπής και θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της.

Ποσοστό ρεκόρ

Το 57, 48% , με το οποίο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εξελέγη έβδομος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει υποψήφιος στη μεταμακαριακή περίοδο. 
Ο Νίκος Αναστασιάδης ξεπέρασε το 56,54%, που είχε συγκεντρώσει το 1983 ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο με τη συνεργασία του ΑΚΕΛ.
Ο ΔΗΣΥ (Δημοκρατικός Συναγερμός), που ιδρύθηκε το 1976 από τον Γλαύκο Κληρίδη, είναι, σύμφωνα με την πολιτική του διακήρυξη του 2011, «ένα σύγχρονο φιλελεύθερο σε ιδέες κόμμα με κοινωνικό προσανατολισμό. Είναι μέρος της ισχυρότερης πολιτικής τάσης στην Ε.Ε.: της πολιτικής οικογένειας που συνδυάζει τον φιλελευθερισμό με την κοινωνική ευαισθησία και την οικονομία της αγοράς με την κοινωνική συνοχή. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός προσδιορίζεται από το τρίπτυχο: κοινωνικός φιλελευθερισμός, κοινωνική συνοχή, πραγματισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: