Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Υπάρχει Κράτος;

Μια χώρα σκέτο μπάχαλο,
αυτό δηλαδή για το οποίο ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον … Συνασπισμό, ζούμε τις τελευταίες ημέρες. 
Τα όσα συμβαίνουν στη Νομική αποκαλύπτουν το πλήρες ξεχαρβάλωμα του κράτους, μια διάλυση που πιθανότατα να "βολεύει" κάποιους και μέσα στην κυβέρνηση.
Ας αφήσουμε τους μετανάστες που μπήκαν στη Νομική, γι’ αυτό έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα όλα τα γεγονότα έδειξαν ότι η χώρα πελαγοδρομεί με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης...
Το υπουργείο Παιδείας ρίχνει το μπαλάκι στους πρυτάνεις να άρουν το άσυλο και να μπουν μέσα οι αστυνομικοί. Για τις δικές της ευθύνες η κ. Διαμαντοπούλου δεν είπε απολύτως τίποτε, ούτε γιατί επί 18 μήνες δεν έκανε τίποτε για να αλλάξει αυτή την άθλια κατάσταση.
Μήπως δε γνωρίζει ότι στο Πολυτεχνείο εδώ και μήνες έχει καταληφθεί αίθουσα από ομάδα Ιρανών που έχουν κάνει το κτίριο καταφύγιό τους;
Ή μήπως δε γνωρίζει ότι η οδός Στουρνάρη έχει γίνει το νέο γκέτο της Αθήνας με εκατοντάδες ναρκομανείς να περιφέρονται μέσα κι έξω από το Πολυτεχνείο; Είδατε να γίνεται τίποτε;
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν ήξερε αυτό που γνώριζαν όλοι. Οτι ερχόταν μια καραβιά καθοδηγούμενων μεταναστών από την Κρήτη. Εκανε τίποτε ο κ. Παπουτσής για να προλάβει το μπάχαλο της Νομικής; Το μόνο που έκανε είναι να πιέζει άλλους να πάρουν αποφάσεις για να μη χρεωθεί αυτός κάποια αιματοχυσία.
Το υπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, είδατε να κάνει κάτι εδώ και μήνες; 
Ακούγαμε πριν από μερικούς μήνες έκπληκτοι την Αννα Νταλάρα ότι θα λύσει το μεταναστευτικό λες και επρόκειτο για… συναυλία συμπαράστασης. Ο κ. Ραγκούσης τις τελευταίες ημέρες απλά μεταθέτει τις ευθύνες για το κενό πολιτικής του.
Οι πρυτανικές αρχές, άβουλες, δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις τρέμοντας το ξύλο που θα φάνε αν ζητήσουν άρση του ασύλου. Φοιτητοπατέρες που δεν τολμούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη κι όταν όλοι συμφωνούν να βρεθεί κάποιο άλλο καταφύγιο για τους μετανάστες, όλοι κάνουν την πάπια. Ο Καμίνης λέει ότι δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος άλλων και δε δίνει δημοτικό χώρο. Ενώ απορρίφθηκε και η ιδέα του Χημείου διότι κι εκεί άσυλο έχει.
Μέσα σ΄ όλα αυτά ο πρωθυπουργός, σε μια επίδειξη ετεροχρονισμένης πυγμής έδωσε τελεσίγραφο να εκκενωθεί η Νομική πάση θυσία διότι έτσι, λέει, καταστρέφεται η εικόνα της κυβέρνησης.
Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να βρει λύση; Αυτό ήταν το ερώτημα όλων.
Μπορεί να μην είμαστε συνωμοσιολόγοι, αλλά μήπως αυτό το μπάχαλο βολεύει την κυβέρνηση;
Σκεφτείτε ότι τις ημέρες αυτές, δόθηκε στη δημοσιότητα το φορολογικό νομοσχέδιο, το πήραν πίσω γιατί κατάλαβαν τη γκάφα με το αυτόφωρο, ο κόσμος βοά ότι πάμε σε πτώχευση, ανακοινώθηκε ότι μειώνονται οι μισθοί όσων μετατάσσονται από 1/1/2011,θα μειωθούν σημαντικά οι επικουρικές συντάξεις.
Κι εμείς ασχολούμαστε με τη Νομική…
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: