Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Σαμαράς προς ΕΛΚ: Εσείς τα δικά σας συμφέροντα και εμείς τα δικά μας. ΤΕΛΟΣ...

Στη Ν.Δ. αναγνωρίζουν ότι το κόμμα διέρχεται την «εποχή των παγετώνων» στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς
εμφανίζεται αποφασισμένος να ακολουθήσει ακόμη πιο σκληρή γραμμή στο εσωτερικό, δημιουργώντας πολλαπλά πεδία μετωπικών συγκρούσεων με την κυβέρνηση, εντός κι εκτός Βουλής.
Με σύμμαχο τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η Ν.Δ. έχει αποκτήσει προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, έστω κι αν αυτό οφείλεται στην κατακόρυφη πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, στο γαλάζιο επιτελείο κάνουν λόγο για... «δικαίωση» της τακτικής που ακολουθεί από τον Μάιο του 2010 ο κ. Σαμαράς. 
Μέσα σε αυτό το κλίμα, η κομματική ηγεσία σχεδιάζει την κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης, προσδοκώντας ότι στα επόμενα δημοσκοπικά δείγματα η πολιτική πρόταση της Ν.Δ. θα εμφανίσει τη δική της δυναμική - ανοίγοντας περισσότερο την ψαλίδα με την κυβέρνηση
Κατά τις ίδιες πηγές, η αξιωματική αντιπολίτευση ευνοεί ένα «θερμό πολιτικό καλοκαίρι» και για έναν δεύτερο λόγο: στη Λεωφόρου Συγγρού εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να αναγκαστεί η κυβέρνηση να προσφύγει στις κάλπες το φθινόπωρο και, συνεπώς, ο γαλάζιος μηχανισμός πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση, μέσα σε ένα πολωτικό πολιτικό περιβάλλον.

Επιτελικά στελέχη του κόμματος παραδέχονται ότι τον σχεδιασμό αυτό εξυπηρετεί εν πολλοίς και η εικόνα του «ανυποχώρητου αρχηγού» που επεδίωξε να εκπέμψει ο κ. Σαμαράς μέσα από την προχθεσινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες. Ο ίδιος ήταν προετοιμασμένος για το μπαράζ πιέσεων και υποδείξεων από τους υπόλοιπους ηγέτες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, αλλά ήταν ειλημμένη και η δική του απόφαση να μην εμφανιστεί ότι βάζει νερό στο κρασί του, όπως λέει με έμφαση εξ απορρήτων συνεργάτης του.


Σε πολιτικό επίπεδο, στο γαλάζιο επιτελείο εκτιμούν ότι το πιεστικό κλίμα για τον πρόεδρο του κόμματος εκτονώθηκε σε έναν βαθμό κατά τη διάρκεια της τετράωρης Συνόδου του ΕΛΚ και στο εξής οι επιθέσεις από ευρωπαίους αξιωματούχους θα είναι πιο μετρημένες. 
Δεν αποκλείουν, ωστόσο, να ακολουθήσει ένα νέο κύμα επικριτικών δημοσιευμάτων, κυρίως από Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, και για τον λόγο αυτό οργανώνεται ήδη μια επικοινωνιακή αντεπίθεση του κ. Σαμαρά και εκτός συνόρων (με άρθρα, συνεντεύξεις κ.ά.).


http://www.madata.gr/epikairotita/politics/114422.html 
politika-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: