Ποια μύγα τσίμπησε ένα κομμάτι του πολιτικό- μιντιακού συστήματος ώστε μετά από σχεδόν 12 χρόνια παρουσίας της Ομάδας Αλήθειας και τις αποτυχημένες απόπειρες αντιγραφής της - με την «Ομάδα Μνήμης» του ΣΥΡΙΖΑ και την «Ομάδα Αλλαγής» από τον… θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη – ξεκίνησε τον ασύμμετρο πόλεμο που παρακολουθούμε τα τελευταία 24ωρα;Από το 2012 όταν και δημιουργήθηκε έως και σήμερα, η Ομάδα κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αποδομεί την πολιτική μπουρδολογία, την ελαφρότητα, την άγνοια, την υποκρισία, τις κωλοτούμπες ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.
Παρεμβαίνει με ένα σύγχρονο, ευσύνοπτο και σχεδόν χαριτωμένο τρόπο. Παράγει και εκπέμπει ένα ισχυρό πολιτικό σχόλιο που γίνεται αντιληπτό ακόμη και από ένα 12χρονο παιδί.
Η αισθητική, τα εργαλεία και το χιούμορ της Ομάδας Αλήθειας δεν ταιριάζουν τους εμπνευστές και αλαλάζοντες οπαδούς της ανθρωποφαγικής αριστερής προπαγάνδας!
Διαολίζει τα τρολς της υπόγας του ΣΥΡΙΖΑ και τους διάφορους καμικάζι που επιστρατεύτηκαν στην αποστολή αυτοκτονίας « ρίξτε τον Μητσοτάκη»...
Πράγματι, τα παιδιά της Ομάδας Αλήθειας δεν διαθέτουν την ευπρέπεια και τον προσήκοντα σεβασμό στην άλλη άποψη, που δείχνουν οι τηλεοπτικές «γαλότσες» και τα «όρνια» των ειδικών αποστολών.
Ομάδα Αλητείας την αποκάλεσε ο κύριος Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για στελέχη της προπαγάνδας της ΝΔ και λογαριασμούς των social media που κάνουν «δολοφονίες χαρακτήρων».
Ένα τηλεφώνημα συμπαράστασης στον πρώην σύντροφο Πάνο Σκουρλέτη που έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος όταν τον περιέλαβαν τα συριζαϊκά τρολς, όπως λογικά θα περίμενε κανείς, δεν έγινε από τον κ Ζαχαριάδη.
Τι να έλεγε βέβαια στον Σκουρλέτη που κατήγγειλε δημοσίως «τα παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα» και τους «επώνυμους που αρθρογραφούν σε εφημερίδες και ήταν υπεύθυνοι 50 λογαριασμών και των σόσιαλ μίντια του προέδρου». Δημοσιευμένες πληροφορίες ότι τρολς του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνονταν από κάποια Κυπριακή εταιρία, δεν τσίγκλισαν ποτέ τα αντανακλαστικά των ερευνητών και των προστατών του κράτους δικαίου και του δημόσιου ταμείου.
Εγνωσμένη είναι και η ευαισθησία της Κουμουνδούρου για τις δολοφονίες χαρακτήρων μέσω του «Χ» και των λοιπών βραχιόνων που επιχειρήθηκε και εν πολλοίς στήθηκαν από βοσκοτόπια, καράβια, δορυφόρους κλπ. Αγνοί και αμόλυντοι, οι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δ. Τεμπονέρας, ήρθαν σε επαφή με τη «χυδαιότητα και την τοξικότητα», στα βιντεάκια της Ομάδας. Ο κύριος Τεμπονέρας θα κληθεί πρώτος όπως φαίνεται από τους διαχειριστές της Ομάδας στη Δικαιοσύνη για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του για τη χρηματοδότηση.
Η δε επιλογή του ΠΑΣΟΚ να συστρατευτεί σε μια μάχη προφανούς στόχευσης και εξωπολιτικής εκπόρευσης, είναι ένα ακόμη τεστ «αντοχής» των υλικών του. Εκτός από τον κ. Γκλαβίνα, που εμφανίστηκε άφοβος στην αναμέτρηση με την Ομάδα Αλήθειας και ο εκπρόσωπος Κώστας Τσουκαλάς έδειξε γενναιότητα και συριζαϊκού τύπου κουτοπονηριά. « Αυτές οι πρακτικές προσιδιάζουν σε κόμματα που ανήκουν πολύ πιο δεξιά από τη ΝΔ… Η ΝΔ είναι ένα κόμμα με δημοκρατική παράδοση. Δεν νομίζω ότι η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή έχει σχέση με αυτές τις πρακτικές». Δεν είναι απλό να είσαι εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και να δηλώνεις θαυμαστής της ΝΔ του Καραμανλή! Επ’ αυτού θα είχε αξία το σχόλιο του Γιώργου Παπανδρέου.
Πάμε στο αρχικό ερώτημα;
Η αντεπίθεση της αλήθειας για τα Τέμπη και η φόρα παρτίδα αποκάλυψη των πρωταγωνιστών του συστήματος που αξιοποίησε την τραγωδία για να εκτροχιάσει τη χώρα, είναι και έργο της Ομάδας Αλήθειας. Με την επίθεση σε βάρος της, αποσπούν την προσοχή της και περιορίζουν τη δυναμική της ως προς την περαιτέρω αποκαθήλωση των…ξυλεμπόρων. Αποπροσανατολίζουν γιατί χάνονται.
Κατερίνα Γαλανού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου