- Σταμάτησε να συζητιέται μονοθεματικά από το πρωί έως το βράδυ η τραγωδία των Τεμπών και μάλιστα με τον τρόπο που πραγματοποιόταν αυτή η συζήτηση, χωρίς πολιτική ουσία, ανορθολογισμό, μοναδικές καταγγελίες κατά του Κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης... Στην ατζέντα αντικειμενικά τέθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, αλλά και γενικότερα θέματα που συνταράσσουν τον πλανήτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανοιχτά θέματα με τα Τέμπη που απασχολούν, μειώθηκε όμως η ένταση, αποφορτίστηκε έστω λίγο αυτό το κλίμα της οργής και της εχθροπάθειας.
- Ταυτόχρονα φαίνεται ότι, έστω μικρά σε πρώτη φάση, τμήματα της κοινωνίας ξανασκέφτονται τι έχει ειπωθεί και οι διάφορες θεωρίες που συμπυκνώνονταν στις λέξεις «έγκλημα-ξυλόλιο-μπάζωμα-συγκάλυψη» δέχονται πια πλήγματα. Αν μη τι άλλο, έσπασε το κλίμα μέσα στο οποίο αν κάποιος εξέφραζε κάποια διαφορετική άποψη από την κυρίαρχη κάποιων πραγματογνωμόνων, δικηγόρων, αναλυτών εθεωρείτο «πουλημένος στον Πρωθυπουργό». Ακούστηκαν πορίσματα, απόψεις και έχουν εκτεθεί επιστήμονες και «πραγματογνώμονες», δημοσιογράφοι και οπωσδήποτε κάποια ΜΜΕ. Εκτέθηκαν όμως και κόμματα που πίστεψαν ότι «πέφτει ο Μητσοτάκης» και ξέφυγαν, με κάποια από αυτά να μετράνε τραύματα.
Οι γεωστρατηγικές παρεμβάσεις του Ντ. Τραμπ, η εξαγγελία δασμών, η καθημερινή παράνοια σε έναν πλανήτη που «έχει γυρίσει ανάποδα» δεν μπορούσαν να μην απασχολούν τους Έλληνες. Έχει αυξηθεί η ανησυχία για τα εθνικά θέματα, αλλά και γενικότερα ο κίνδυνος να ζήσουμε γεωστρατηγικές και οικονομικές κρίσεις που θα πλήξουν και τη χώρα και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Γι’ αυτό μαζί με τη διάχυτη καχυποψία και την οργή που καλλιεργήθηκε λόγω των Τεμπών, τώρα βλέπουμε να συνυπάρχουν η αβεβαιότητα, ο φόβος και αυτό οδηγεί στην ενίσχυση της ανάγκης σταθερότητας. Αυτό επηρεάζει την κοινή γνώμη.
Σ’ αυτό το πλαίσιο φαίνεται να σταθεροποιείται δημοσκοπικά η ΝΔ και να ανεβαίνει, επιστρέφοντας περίπου στην επίδοση στις Ευρωεκλογές. Σε όλες τις έρευνες που δημοσιεύτηκαν, η ΝΔ φαίνεται να εισπράττει από 0,5% έως 1% σε σχέση με τις αντίστοιχες μετρήσεις των ίδιων εταιρειών. Μεσοσταθμικά, η μέση τιμή στην εκτίμηση ψήφου είναι στο 27,3%, ενώ έχουν προηγηθεί μετρήσεις που δίνουν ποσοστά πάνω από αυτό (ΜΑRC 28,6%, OPINION POLL 28,1%).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου