Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Ιφιγένεια» η Λινού στον Πολάκη για να σώσει ο Κασσελάκης την καρέκλα του και άλλες ιλαρές ιστορίες

ΣΥΡΙΖΑ: Σπονδή η Λινού στον Πολάκη για να σώσει ο Κασσελάκης την καρέκλα του και άλλες ιλαρές ιστορίες
Της Νίκης Ζορμπά
Δελτίον ιλαροτραγωδίας ΣΥΡΙΖΑ:
Μετά την (καθόλου απρόσμενη) συμμαχία του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Παππά, χθες ακολούθησε το επόμενο επεισόδιο του έργου "Ο Κασσελάκης πρόεδρος", με τη σπονδή Λινού στον Πολάκη.
Η Αθηνά Λινού διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του προέδρου προς εξευμενισμό του Παύλου Πολάκη και την επίσημη αιτία: Οι απαντήσεις και τα στοιχεία που κόμισε στους νομικούς του 7ου της Κουμουνδούρου για την εξωπολιτική της δραστηριότητα, δεν ήταν επαρκή και γέννησαν περισσότερες απορίες από όσες έλυσαν. 
Καθόσον τίποτε πλέον σε αυτό το κόμμα δεν γίνεται χωρίς μια εσάνς κωμωδίας, ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του χθες, ενημέρωσε ότι αναζητούσαν από την Κουμουνδούρου την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουν να παραιτηθεί - να παραδώσει την έδρα της δηλαδή- αλλά δεν την έβρισκαν... 
Με επιστολή της η ίδια ενημέρωσε αργότερα,  πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί και έληξε το επεισόδιο "αναπάντητες κλήσεις". 

Το έργο "ο Κασσελάκης πρόεδρος", συνεχίζεται με νέα επεισόδια διανθισμένα με βουκολικές πινελιές:
Τι θα κάνει ο Παύλος Πολάκης; 
Δικαιώθηκε χθες, είπε, πανηγυρίζοντας τη διαγραφή Λινού σε μια σιβυλλική ανάρτηση, πολλαπλών αναγνώσεων κάτω από την οποία οι οπαδοί του , τον αποθέωναν, άλλοι με παραινέσεις, "μην κάνεις πίσω" ( στην αμφισβήτηση Κασσελάκη) και άλλοι με πιο ρομαντικές δηλώσεις: Ενωμένοι Παύλο, να τα αλλάξετε όλα. 
Η πεζή πραγματικότητα, βέβαια, έχει επιβάλει να βγουν τα τεφτέρια για υπολογισμούς: Μπορεί ο Πολάκης μετά τη νέα δυναμική που φέρνει στην ΚΕ η συμμαχία Κασσελάκη- Παππά, να κερδίσει πρόταση μομφής στον αρχηγό; 
"Δύσκολο", λένε τα κουκιά, "αδύνατο", λέει η πλευρά των συμμάχων στην ηγεσία: Διαθέτουν -τουλάχιστον- την πλειοψηφία των 151. 

Πότε και όχι αν, η διάλυση

Η επόμενη κρίσιμη πίστα για τον ΣΥΡΙΖΑ γενικώς και τον Στέφανο Κασσελάκη ειδικώς, είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο σαββατοκύριακο. 
Είτε περάσει πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου είτε όχι, είτε κατατεθεί το αίτημα είτε όχι,  ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε τροχιά διάλυσης, ανεπίστρεπτα. 
Οι "87" του θύμισαν προχθές πως είναι πρόεδρος σε ένα κόμμα που δεν έχει την εμπιστοσύνη των μισών ( τουλάχιστον) βουλευτών του.
Τους αντιγύρισε ότι έχει την αγάπη της "βάσης". 
Τότε να πας στη βάση, τον κάλεσε χθες η Όλγα Γεροβασίλη, εκ των ηγετικών στελεχών της Κίνησης των "87". 
Χαρακτήρισε μάλιστα "λυτρωτική" μια τέτοια κίνηση, αν γινόταν από μέρους του, επιστρέφοντας το "γάντι" που πέταξε ο Κασσελάκης στους "87": αν θέλετε προκαλέστε με. 
"Πρέπει να απευθυνθεί ο ίδιος στα μέλη του κόμματος, θα είναι λυτρωτικό ο ίδιος να απευθυνθεί στα μέλη στον κόσμο που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τότε ανοιχτά και δημοκρατικά θα λυθούν όλα με αποφάσεις σεβαστές από όλους και να προχωρήσουμε μπροστά". 

Νέες εσωκομματικές εκλογές πάντως, δεν αποκλείει καμία πλευρά από τους αντιμαχόμενους: Δεν τις επιδιώκει ο Κασσελάκης αλλά ίσως χρειαστούν, το μήνυμα από Κουμουνδούρου, δια της Εκπροσώπου, Βούλας Κεχαγιά.

Δελτίον ιλαροτραγωδίας, τέλος, εν αναμονή των νεότερων επεισοδίων.

Της Νίκης Ζορμπά

Δεν υπάρχουν σχόλια: