Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Έρχεται με… φόρα στα έδρανα της Βουλής - Ποιοι απειλούν την Ζωρζέτα Λάλη

Με δεδομένη πλέον την άρνηση από την Ζωρζέτα Λάλη, να αφήσει τη σειρά της και ως εκ τούτου την βουλευτική έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, δεν έχει νόημα να δώσουν τη σειρά τους οι… προπορευόμενοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Βέβαια, μια σειρά κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την αντικατάσταση του παραιτηθέντα βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλου αναμένεται να εκκινήσουν με βάση τον κανονισμό της Βουλής. Ο χρονικός ορίζοντας γι’ αυτό προδιαγράφεται να είναι το τέλος Αυγούστου...

Μετά τον Οθωνα Ηλιόπουλο λοιπόν που παραιτείται της έδρας, η σειρά έχει ως εξής: Πόπη Τσαπανίδου (αποχώρησε με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, όμως είναι ακόμα εδώ…), Μιχάλη Καλογήρου (στενό συνεργάτη και σήμερα του Αλέξη Τσίπρα), Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιο Τσακρή και Ζωρζέτα Λάλη.
Ας πούμε ότι όλοι οι προηγούμενοι άνοιγαν το δρόμο στον Κασσελάκη, για να μπει μετά βαΐων και κλάδων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η Ζωρζέτα Λάλη είναι πλέον το «ανάχωμα». Οπότε, η καταγγελία της φαίνεται και είναι μέγα ζήτημα.
Η κυρία Λάλη ξεκαθαρίζει εκ νέου στο dnews.gr, πως αν χρειαστεί, η ίδια πρόκειται να τιμήσει την θέση της στο ψηφοδέλτιο και θα ορκιστεί βουλευτής, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον πρόεδρο. Η ίδια παραπέμπει δε εκ νέου στην από τον περασμένο Μάρτιο τοποθέτησή της για το θέμα. Τότε, όταν ανέκυψε το θέμα τυχόν παραίτησης του κ. Ηλιόπουλου, σε τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, η κυρία Λάλη του είχε διαμηνύσει ότι θα ορκιστεί βουλευτής, αν παραιτηθούν όλοι οι προηγούμενοι επιλαχόντες.

Πάντως, η ίδια δηλώνει πως δέχτηκε απειλές για την ίδια και την οικογένειά της «γιατί δεν δίνει την έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Η δήλωση της Ζωρζέτας Λάλη:

«Όπως δήλωσα και τον περασμένο Μάρτιο, αν συντρέξουν οι συνταγματικές προϋποθέσεις, έχω σκοπό να τιμήσω την εμπιστοσύνη των εκλογέων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο συμμετείχα, από τα έδρανα της Βουλής.Επ’ ευκαιρία να σας πω ότι έλαβα, καθώς και η οικογένειά μου, απ’ ευθείας απειλή από τον κ. Νικόλαο Αυλιανό γιατί δεν δίνω την έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το έγραψε επώνυμα και με φωτογραφία στο site της ηλεκτρονικής Αυγής την περασμένη Τρίτη και όταν τον έψαξα στο FB διαφημίζει τις κυνηγετικές του ικανότητες, άρα οπλοφορεί. Θα έπρεπε η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο προσεκτικοί στα όσα δημοσιοποιούν».…

και η απάντηση!

Από την πλευρά τους, στελέχη της Αυγής απάντησαν στην αναφορά της Ζωρζέτας Λάλη περί απειλών υποστηρίζοντας πως δεν δημοσίευσαν κάτι σχετικό.
«Δεν υπάρχει σχετικό άρθρο στην Αυγή. Ποτέ δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει. Είναι ψευδής η αναφορά», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μύλος, δηλαδή…

Με αυτά και μ’ αυτά, τώρα που πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την περιβόητη έδρα του Όθωνα. Και με τα τωρινά δεδομένα φαίνεται ότι έρχεται με φόρα η Πόπη η Τσαπανίδου. Γιατί ποιος ο λόγος να αφήσει τη θέση, αν ο Κασσελάκης μείνει εκτός… νυμφώνος; 
Βέβαια, υπάρχει κι ο Αλέξης, που ενδεχομένως να προτιμήσει τον Καλογήρου. Κοντός ψαλμός…

Δεν υπάρχουν σχόλια: