Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το... τελικό ξεκαθάρισμα - Σε κρίση ηγεσίας το κόμμα

«Όλοι εναντίον όλων» 
Μόνο έτσι μπορεί να αποτυπωθούν τα όσα έλαβαν χώρα στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία σύγκρουση άνευ προηγουμένου, λίγο πριν το τελικό ξεκαθάρισμα.
Ο Στέφανος Κασσελάκης από αλλού περίμενε την «ανταρσία» - δηλαδή από τους «87» - και από αλλού του ήρθε
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η «βόμβα» του Παύλου Πολάκη τάραξε συθέμελα την Κουμουνδούρου, καθώς ανέφερε πως η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη συγκρότηση ενός προγράμματος λαϊκά κατανοητού και κοινωνικά αναγκαίου.
«Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα, και όσο με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό», τόνισε προκαλώντας αμηχανία. Φέρεται να είχε προαναφέρει μάλιστα ότι... «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Παράγουμε πολύ περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή». Τον λόγο πήρε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ανέφερε ότι «εγώ δεν σηκώνω το γάντι. Δεν θα ταλαιπωρήσω τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Οποιος θέλει να κάνει μομφή στην Κεντρική Επιτροπή», φέρεται να απάντησε.

Στη συνέχεια, θέμα ηγεσίας έθεσαν και οι «87», εκ των οποίων 8 αποχώρησαν αρνούμενοι να δώσουν «λευκή επιταγή»
Μέσω ανακοίνωσής τους έθεσαν επίσης θέμα ηγεσίας, αποσύροντας και επίσημα τη στήριξή τους σε «ιδέες» που προσβάλλουν τους ίδιους και το κόμμα τους, όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων.
Η ομάδα των «87» μέσω πηγών απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας ότι βρίσκεται σε σύγχυση και τον κατηγορεί να εσωστρέφεια. Αναφέρουν μάλιστα ότι χάρη στις δικές τους πιέσεις, αν και αυτό δεν άρεσε στον Στέφανο Κασσελάκη, θα πληρωθούν επιτέλους οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος.

Ειδικότερα πηγές της ομάδας των «87» αναφέρει τα εξής:

«Τις προσβολές του Στέφανου Κασσελάκη τις αφήνουμε στην κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, του συνόλου του προοδευτικού κόσμου της χώρας και του ελληνικού λαού.
Άλλωστε αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται, μιας και για μια ακόμη φορά έθεσε μόνος του θέμα ηγεσίας, μέσω βραδινών αναρτήσεων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, στην συνεδρίαση της ΠΓ, που ειπώθηκαν τα πάντα δήλωνε ότι δεν σηκώνει το γάντι.
Η εσωστρέφεια που προκαλείται συνεχώς και η ανεπάρκεια έχουν δείξει ήδη τα αποτελέσματα τους.
Από εκεί και πέρα, είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι υπό την πίεση της δικής μας στάσης σήμερα, όσο κι αν ενόχλησε τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος ενημερώθηκαν μόλις σήμερα ότι αύριο επιτέλους θα πληρωθούν»
.

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επιτεθεί ανοικτά στην ομάδα των «87» και χαρακτήρισε την ανακοίνωση που εξέδωσαν ως «μια ανακοίνωση και μια στάση λυπηρή και σίγουρα κατώτερη των περιστάσεων».

Η σκληρή απάντηση Κασσελάκη


Το βράδυ της Πέμπτης, ο Κασσελάκης προχώρησε στην πρώτη του αντίδραση γύρω από τις ραγδαίες εξελίξεις και απάντησε τόσο στο θέμα ηγεσίας που έθεσε νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης, όσο και στην αποχώρηση των «87».
Ο ίδιος έδωσε σκληρή απάντηση στα οχτώ προβεβλημένα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που πρόσκεινται στην ομάδα των «87» και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του οργάνου. Μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησής του στο Facebook τέθηκε ξεκάθαρα απέναντί τους, αλλά ταυτόχρονα έδειξε την πρόθεσή του να «κλείσει το μέτωπο» με τον Πολάκη.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα αλλάξει σε ένα σύγχρονο κόμμα των μελών του και των πολιτών ή θα βουλιάξει οριστικά μέσα στις φρουρές και τους φρούραρχους. Όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε, είναι ευπρόσδεκτος. Προσωπικά, θα προτιμούσα να μας επιτρέψουν με αξιοπρέπεια να αναμετρηθούμε με το Αύριο».
Ο κ. Κασσελάκης απαντά στις επικρίσεις των οκτώ μελών της Πολιτικής Γραμματείας που αποχώρησαν από την συνεδρίαση του οργάνου. Κάνει πάντως ξεχωριστή αναφορά στον Παύλο Πολάκη προαναγγέλλοντας ότι θα συναντηθεί μαζί του.
«Δύο μήνες έμεινα ελεύθερος από καθημερινά βέλη στην πλάτη, για να δώσουμε τον αγώνα μας, και το μονοψήφιο ποσοστό των δημοσκοπήσεων, έγινε 15% στις Ευρωεκλογές. Και αυτό με ελάχιστους πόρους.
Και μετά, ξανά τα ίδια.
Μέχρι που σήμερα, στην Πολιτική Γραμματεία, την ώρα που ο κόσμος ανά τη χώρα αποδοκιμάζει τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του, κάποιοι φρόντισαν πάλι να δώσουν ανάσες στο καθεστώς Μητσοτάκη.
Δε μιλάω για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος μίλησε σε πολιτική βάση, και για τον οποίο υπάρχει ανοιχτό το θέμα Λινού (που ήδη ερευνώ προσωπικά και θα αποφασίσω νηφάλια όταν θα έχω τα πλήρη στοιχεία). Θα συναντηθώ με τον Παύλο, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: