Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Δημοσκόπηση Alco: Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ, άνοδος του ΠΑΣΟΚ, στο 6,5% κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένα νέο πολιτικό σκηνικό - με μοναδική σταθερά το προβάδισμα της ΝΔ και την πεποίθηση του 49% του εκλογικού σώματος ότι δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση,
κατέγραψε η μέτρηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.
Ενισχυμένο από την διαδικασία εκλογής ηγεσίας βγήκε το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο έχει πλέον θετική εικόνα το 42% του εκλογικού σήματος - ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στο 6,5 στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. 
Η μέτρηση της Alco «δείχνει» μία οκτακομματική Βουλή, με αρκετά κόμματα στο όριο του 3%...

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να επηρέασαν δραματικά την εικόνα που έχει ο κόσμος, ούτε για το κόμμα αλλά ούτε και για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, το 58% απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ δε βγήκε ούτε ενισχυμένο αλλά ούτε και αποδυναμωμένο από τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ για την εικόνα του Νίκου Ανδρουλάκη, η πλειοψηφία απαντάει ότι είναι «το ίδιο καλή».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο οι ψηφοφόροι του κόμματος όσο και το γενικό σύνολο, απαντάει ότι διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην ερώτηση αν η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα οδηγούσε σε νέα εκλογή του, οι ψηφοφόροι του κόμματος απαντούν «ναι» σε ποσοστό 57%

Δεν υπάρχουν σχόλια: