Παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του Κράτους, εγώ δεν το δέχθηκα και πλήρωσα ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού, γιατί δε θέλω να επιβαρύνω ούτε ένα ευρώ το Δημόσιο. Στο δεύτερο έγγραφο παραθέτω το τιμολόγιο της διαμονής, ενώ τη Δευτέρα θα έχω στα χέρια μου και το τιμολόγιο των εισιτηρίων.

Τα ΜΜΕ έχουν "εύλογες απορίες" που ένα πρόσωπο το οποίο έχει δεχτεί τόσο έντονο ομοφοβικό μίσος, θα έχει αστυνομική φρουρά για 10 ως 17 μέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η προεκλογική περίοδος για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτούμαι λοιπόν της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία να μου διατεθεί. Και στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη, θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου».

H ανάρτηση Κασσελάκη

Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο κ. Κασσελάκης κυκλοφορεί συνοδεία αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κασσελάκης έκανε αίτημα φύλαξης ως υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, από τα αρμόδια όργανα της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε ότι θα του χορηγηθούν αστυνομικοί για φύλαξη μέχρι το πέρας της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ στον κ. Κασελάκη, είχε διατεθεί ένα όχημα με αστυνομικό οδηγό και επιπλέον τρία άτομα για φύλαξη. Ταυτόχρονα όχημα με αστυνομικό οδηγό και φύλαξη (κατά πληροφορίες τρία άτομα) φέρεται να είχε χορηγηθεί και στον σύντροφό του, ενώ φέρεται ότι υπήρχε και πρόβλεψη για 24ωρη φύλαξη της οικίας τους. 

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, στο βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πει: «Τα προνόμια για λίγους και εκλεκτούς τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε υγεία, παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη, διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό». 


ΕΛ.ΑΣ.: Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε προστασία για τον ίδιο και πρόσωπο του περιβάλλοντός του

Σχετικά με τη διάθεση αστυνομικών για την προστασία υποψηφίου προέδρου κόμματος, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε προστασία για «τον ίδιο και πρόσωπο του περιβάλλοντός του» και ότι η αστυνομική δύναμη θα αποσυρθεί κατόπιν της δημόσιας τοποθέτησής του

Αναλυτικά το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:


«Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.
Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί.»