Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Δύσκολη νύχτα στον Έβρο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά - Η εικόνα από τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Δραματική παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, όπου η πυρκαγιά παραμένει εκτός ελέγχου. 
Παρά την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι φλόγες δυναμώνουν και απειλούν χωριά και οικισμούς, που εκκενώνονται.
Τέλος συναγερμού στην περιοχή της Λευκίμμης, αφού πυροσβέστες και εναέρια μέσα κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης προς το Τυχερό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κερδήθηκε το στοίχημα των πυροσβεστικών δυνάμεων, να περιοσίσουν τη φωτια, υπό τον φόβο ότι οι άνεμοι από τη Δευτέρα αλλάζουν...
Αξίζει να σημειωθεί ότι 15 κάτοικοι, κατά την εκκένωση του οικισμού, μεταφέρθηκαν με ευθύνη του Δήμου σε ξενοδοχείο της περιοχής ενώ δεκάδες άλλα, κυρίως ηλικιωμένοι, μετέβησαν σε σπίτια συγγενών τους.

Ανησυχία για την πυρκαγιά από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά

Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί το ενεργό μέτωπο από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά, όπου αυτή την ώρα οι επίγειες δυνάμεις καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να μην περάσει έναν δρόμο, καθώς αν συμβεί αυτό οι φλόγες θα μπουν στον Δρυμό.

Αισιοδοξία επικρατεί και οικισμό των Κασσιτερών στη Ροδόπη, αφού αυτή την ώρα η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο. Το μεσημέρι στάλθηκε μήνυμα 112 για εκκένωση προς τις Σάπες, για τρίτη συνεχόμενη φορά. Σε επιφυλακή είναι όλες οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Ωστόσο, το πύρινο μέτωπο που συνεχίζει να καίει προς τη Νέδα, περνάει πλέον στο Δήμο Αριανών. Εκεί, οι εστίες είναι διάσπαρτες αλλά έρπουσες, ίσως το μέτωπο να είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Προς το παρών, δεν εμπνέει κίνδυνο.

Στον Έβρο επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή από αέρος επτά πυροσβεστικών αεροσκαφών και πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Νωρίτερα την Κυριακή, η Πολιτική Προστασία με μήνυμα μέσω του 112 έδωσε εντολή για εκκένωση των οικισμών Κασσιτερά στη Ροδόπη και Λευκίμμη στον Έβρο, καθώς μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα όρια των δυο νομών.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι, λίγο μετά τις 14:10 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Λευκίμμη προς Τυχερό.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κασσιτέρα απομακρυνθείτε προς Σάπες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε.

Λίγα λεπτά αργότερα με νέο μήνυμά του το 112 καλούσε σε εκκένωση την περιοχή Κασσιτέρα προς Σάπες. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Κασσιτέρα απομακρυνθείτε προς Σάπες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Κυβερνητικό κλιμάκιο τη Δευτέρα στις καμένες εκτάσεις

Σημειώνεται ότι κυβερνητικό κλιμάκιο θα παραστεί, τη Δευτέρα, στις πληγείσες περιοχές του Έβρου. Συγκεκριμένα, επικεφαλής θα είναι ο υπουργός Επικράτειας Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Το υπουργικό κλιμάκιο θα συνοδέψουν επίσης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδης, οι οποίοι βρέθηκαν την Τετάρτη στις πληγείσες περιοχές της Ροδόπης. Παρών θα είναι και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, με καταγωγή από τον Έβρο.

Μαζί τους θα είναι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής.

Live εικόνα από τα πύρινα μέτωπα (κάντε κλικ πάνω στο χάρτη)

Η εικόνα από τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Για το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι εκδηλώθηκαν 46 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 105 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Στη Ροδόπη, εκδηλώθηκε αναζωπύρωση στην περιοχή Κασσιτερά, γι’ αυτό το λόγο, στις 14:08 της Κυριακής (27.08.2023), εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Σάπες

Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην 'Ανδρο οριοθετήθηκε.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

  • Στην περιοχή Πλάτσα Μεσσηνίας και επιχειρούν 29 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πέντε οχήματα, ενώ επιχείρησαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες
    - στην περιοχή Καλό Νερό Μεσσηνίας και επιχειρούν 18 πυροσβέστες και οκτώ οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις παλιές εγκαταστάσεις του ALPHA στην Παιανία.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Κύπρο (2 αεροσκάφη, που επιχείρησαν στη Αλεξανδρούπολη), Γερμανία (1 αεροσκάφος, που επιχείρησε στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής στην Αττική), Σουηδία (1 αεροσκάφος, που επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής στην Αττική), Τσεχία (1 ελικόπτερο, που επιχείρησε στο Δίστομο Βοιωτίας και 16 πυροσβέστες με τρία οχήματα, που επιχειρούν στον Προβατώνα Έβρου), Ρουμανία (53 πυροσβέστες με 10 οχήματα, που επιχειρούν στα μεταλλεία Κίρκης, στην Αλεξανδρούπολη), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, που επιχειρούν στην περιοχή Λευκίμη Έβρου), Σλοβακία (39 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, που επιχειρούν στην Αλεξανδρούπολη), αλλά και μέσω του προγράμματος προεγκατάστασης από Γαλλία (25 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, που επιχειρούν στην Άνδρο), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία (46 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, που επιχειρούν στο δάσος της Δαδιάς) και από Σερβία (28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που επιχειρούν στην περιοχή Τρεις Βρύσες, στη Δαδιά Έβρου).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Για αύριο Δευτέρα παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Ενισχύονται τα μέσα πυρόσβεσης

«Θα ενισχυθούν περαιτέρω και με επίγειες δυνάμεις και με νέες, παρότι είναι εδώ πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος και των εναέριων, περαιτέρω και με επίγειες δυνάμεις και με πυροσβεστικά και με εναέρια μέσα», ανακοίνωσε  ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μετά τη σύσκεψη που είχε σε αίθουσα του αεροδρομίου Δημόκριτος, στην Αλεξανδρούπολη, για την κατάσταση των πύρινων μετώπων.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε το πύρινο μέτωπο λέγοντας ότι «πράγματι, μιλάμε για μια πολύ μεγάλη περίμετρο στην οποία ενώθηκαν οι δύο πυρκαγιές, αυτή της Αλεξανδρούπολης με αυτή της Δαδιάς και στην οποία περίμετρο επιχειρούν οι δυνάμεις μας» και σημείωσε πως «ότι υπάρχει όντως αυτή η νοητή ευθεία στην οποία εκκίνησαν 14 πυρκαγιές εκείνη την ημέρα και αυτό είναι κάτι το οποίο θα διερευνήσουν οι ΔΑΕ, η Ελληνική Αστυνομία και η ΕΥΠ. Και επαναλαμβάνω, δεν θα κάνουμε άλλες εικασίες και σχόλια μέχρις ότου ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα».

«Στην προσπάθειά μας τις επόμενες μέρες, όσος χρόνος και να χρειαστεί να ελεγχθεί αυτή η πυρκαγιά. Και βέβαια στο τέλος αυτής της προσπάθειας, όπως έχουμε κάνει φέτος με όλες τις μεγάλες πυρκαγιές, θα αξιολογηθεί και επιχειρησιακά. Θα ήθελα να σας πω ότι σήμερα είναι η ώρα της μάχης για όλους και κρίνεται αυτό και θα συνεχίσουμε να είμαστε όλοι αυτοί οι οποίοι πρέπει να συντονίζουν είτε να επιχειρούν. Και στο τέλος θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Έβρου, Στ. Κελέτσης, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρ. Μέτσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Σουφλίου Παν. Καλακίκος καθώς και εκπρόσωπος του δήμου Αλεξανδρούπολης

Μετά τη σύσκεψη, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός επισκέφθηκε στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στον Έβρο, με super puma.

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Deadline» 24 ωρών για το σβήσιμο της φωτιάς

Τη Δευτέρα αλλάζουν οι άνεμοι, γίνονται νότιοι κι αν δεν έχει οριοθετηθεί η φωτιά μπορεί να ξεφύγει προς τα βόρεια και να έχουμε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση προειδοποίησε εκ νέου ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Χθες συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Έβρου και έγινε μία ακόμη έκκληση για την ενίσχυση των μέσων. Από τη Δευτέρα αλλάζουν οι άνεμοι, άρα η απειλή μεγαλώνει και μετά δεν γνωρίζουμε πώς και αν θα μπορέσει να σταματήσει η επέλαση του πύρινου μετώπου», επισήμανε, καθώς από αύριο οι άνεμοι αναμένεται ότι θα στραφούν σε νοτιάδες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτροβιτς τόνισε ότι τα διάσπαρτα μέτωπα έχουν ενοποιηθεί σε ένα και η κατάσταση είναι «πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση». 

«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι το μέτωπο της Δαδιάς δεν μπορεί να περιοριστεί, να τεθεί υπό έλεγχο. Και αυτό προβληματίζει περισσότερο», σημείωσε φέρνοντας ως παράδειγμα τη χθεσινή αλλαγή του ανέμου που έθεσε σε συναγερμό τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, όπως για τις περιοχές Αύρα, Συκορράχη, Αισύμη και την εκκένωση της πρώτης.

«Μιλάμε για περισσότερα από 750.000 στρέμματα στο δασικό σύμπλεγμα Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης. Να φανταστείτε το δασικό αυτό σύμπλεγμα είναι 1.600.000 στρέμματα και αυτή η πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά της Ευρώπης αυτή τη στιγμή», είπε.

Ερωτηθείς για τα αίτια που δεν επιτρέπουν να σβήσει η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς είπε ότι πρόκειται για ένα παρθένο δάσος που δεν έχει καθαριστεί ποτέ. 

«Το δάσος Δαδιάς είναι παρθένο. Είδατε τις πρώτες μέρες ότι η πυρκαγιά της Δαδιάς κατέβηκε με μεγάλη ταχύτητα. Σε δύο ώρες έφτασε βορείως της Αλεξανδρούπολης. Μιλάμε για ανέμους 7 8 μποφόρ μέσα στο μικροκλίμα που δημιουργεί η πυρκαγιά. Απέκτησε πολύ μεγάλη ταχύτητα, περνούσε και έκαιγε τα πάντα. Η εκτίμηση μας είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να το προσεγγίσουμε διαφορετικά το θέμα. Πρώτον, επειδή το δάσος αυτό δεν είχε, δεν είχε ποτέ καθαριστεί στη λογική του παρθένου δάσους. Θα έπρεπε να έχει μια διαφορετική διαχείριση. Είναι ένα τεράστιο δάσος με μεγάλη βιοποικιλότητα. Αλλά, δεν είχε καθαριστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ακόμα πως την επόμενη ημέρα πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου. «Μετά τις πυρκαγιές, έρχονται οι πλημμύρες. Χρειάζονται πολύ ισχυρά αντιπλημμυρικά έργα», υπογράμμισε.

Οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα

19:18 Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Παιανία

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Παιανία πίσω από τις παλιές εγκαταστάσεις του ALPHA.

17:35 Οριοθετήθηκαν οι φωτιές στη Μεσσηνία

Οριοθετήθηκαν και οι δυο πυρκαγιές στη Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα, η πρώτη στην Πλάτσα έκαψε 4 στρέμματα και η δεύτερη στο Καλό Νερό 12 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης κυρίως ελιές.

17:05 Ένοπλες Δυνάμεις: Η συνδρομή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Σήμερα επιχειρούν στα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη - Δαδιά, 'Ανδρο και Μεσσηνία συνολικά 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215, 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, 15 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL και 3 ελικόπτερα CHINOOK. Αναλυτικά η συνδρομή τους.

16:46 Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας τη Δευτέρα (χάρτης)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται τη Δευτέρα για  10 περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη της Πυροσβεστικής. 

16:45 Μεσσηνία: Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές σε Πλάτσα και Καλό Νερό

Δυο νέα μέτωπα πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει την τελευταία ώρα στη Μεσσηνία.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Μηλέας πάνω από την Πλάτσα στο δήμο Δυτικής Μάνης πιθανότατα από κεραυνό ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας με τη συνδρομή και της εθελοντικής ομάδας «ΓΑΙΑ» από τη Μάνη.

Την ίδια στιγμή φωτιά έχει ξεσπάσει και σε αγροτοδασική έκταση στο άνω Καλό Νερό του δήμου Τριφυλίας με την κινητοποίηση να είναι μεγάλη και σε αυτή τη φωτιά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

16:20 Παιανία: Πυρκαγιά πίσω από τα παλιά studio του Alpha

Φωτιά ξέσπασε στην Παιανία, πίσω από τα παλιά studio του Alpha. Η φωτιά στην Παιανία καίει χαμηλή βλάστηση και βρίσκεται σχετικά κοντά στην Αττική Οδό.

16:09 Ιωάννινα: Πυρκαγιά σε δασώδη περιοχή στην Τραπεζίτσα Κόνιτσας
 
Νέα φωτιά, εξαιτίας κεραυνού, ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασώδη περιοχή στην Τραπεζίτσα Κόνιτσας. Στην φωτιά σπεύδουν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής αλλά λόγω του δύσβατου τους εδάφους, είναι σχεδόν αδύνατη η προσέγγιση με υδροφόρες.

13:54 Φωτιά σε Δρυμό στην περιοχή Βάλια Κίρνα των Γρεβενών

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει την περιοχή Βάλια Κίρνα, που βρίσκεται μεταξύ Δίστρατου Κόνιτσας και Σαμαρίνας Γρεβενών. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η φωτιά ξέσπασε από κεραυνό μέσα στον Δρυμό και καίει σε δύσβατη πλαγιά.  Στην περιοχή  έχουν σπεύσει και επιχειρούν 4 άνδρες και δύο πυροσβεστικά οχήματα και άλλα 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, με ένα όχημα.

13:47  Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ταΰγετο
 
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στο δάσος της βασιλικής στον Ταΰγετο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε δέντρο στο δάσος της Βασιλικής σε δύσβατο σημείο νότια της κορυφής του Προφήτη Ηλία, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. 

Άμεση ήταν και η επέμβαση από το δήμο δυτικής Μάνης και της εθελοντικής ομάδας «ΓΑΙΑ» που συνέδραμαν στην κατάσβεση. Ιδιαίτερα χρήσιμες αποδείχτηκαν και οι στοχευμένες ρίψεις νερού από αεροσκάφος τύπου Πετζετέλ  καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε υψόμετρο 1.500 μέτρα.

13:00 Κρανίο εντόπισαν εθελοντές στην καμένη περιοχή της Φυλής
  
Καμένο κρανίο εντόπισαν εθελοντές στην περιοχή της Φυλής. Την υπόθεση ερευνά η ΕΛΑΣ. Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ομάδα εθελοντών που είχε μεταβεί στην καμένη περιοχή για παροχή βοήθειας σε ζώα εντόπισαν το κρανίο και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Το εύρημα μεταφέρθηκε στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, για τις απαραίτητες διαδικασίες.

 11:56  Τραυματίστηκε πυροσβέστης σε φωτιά στα Τρίκαλα - Επιχείρηση μεταφοράς με ελικόπτερο
 
Ένας πυροσβέστης του πεζοπόρου τμήματος του Βόλου τραυματίστηκε τα ξημερώματα στην απόκρημνη πλαγιά του Μαυροπουλίου όπου σιγοκαίει εδώ και τρία 24ωρα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από κεραυνό, ανέφερε το τοπικό μέσο  trikalavoice.gr 

Το σημείο είναι δύσκολα προσβάσιμο και για αυτό το λόγο χρειάστηκε να έρθει ελικόπτερο προκειμένου να μεταφέρει τον τραυματία, όπως σημειώνει.

Ο πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας και σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

11:02 Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Deadline» 24 ωρών για το σβήσιμο της φωτιάς

Τη Δευτέρα αλλάζουν οι άνεμοι, γίνονται νότιοι κι αν δεν έχει οριοθετηθεί η φωτιά μπορεί να ξεφύγει προς τα βόρεια και να έχουμε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση προειδοποίησε εκ νέου ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Χθες συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Έβρου και έγινε μία ακόμη έκκληση για την ενίσχυση των μέσων. Από τη Δευτέρα αλλάζουν οι άνεμοι, άρα η απειλή μεγαλώνει και μετά δεν γνωρίζουμε πώς και αν θα μπορέσει να σταματήσει η επέλαση του πύρινου μετώπου», επισήμανε, καθώς από αύριο οι άνεμοι αναμένεται ότι θα στραφούν σε νοτιάδες.

09:26 Μαίνεται η φωτιά σε Άνδρο - Μάχη με αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Ροδόπη

Βελτιωμένη είναι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δύσβατη περιοχή, στο Λοκρό Φθιώτιδας, όπως και στη Βοιωτία όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης αναζωπυρώσεις στη περιοχή Στείρι, όπου υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες προς τον λόφο απέναντι από το Κυριάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: