Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Μπορεί η κυβέρνηση να συμμαζέψει το σκορποχώρι του κράτους;

Ο Πρωθυπουργός έχει σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσεφέριν
, υπό την σκιά του τραγικού γεγονότος, της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή. Αντικείμενο προφανώς η βία στο ποδόσφαιρο.
Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με την συμμετοχή του κ. Τσεφέριν, αρμοδίων υπουργών και την συμμετοχή των ιδιοκτητών των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα  συζητήσει μαζί τους και την εφαρμογή του αθλητικού νόμου.
Εάν ο αθλητικός νόμος εφαρμοσθεί με την συναίνεση των ιδιοκτητών... (οι οποίοι δεν είναι πρόσκοποι) καλό θα είναι γιατί θα εξασφαλίσει στην κυβέρνηση ευρύτερες  κοινωνικές συμμαχίες, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες δεν είναι μόνο οι κάτοχοι των κατά τεκμήριο ισχυρότερων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
Είναι και κάτοχοι Μέσων Ενημέρωσης, και δι’ αυτών θα τύχει ευκολότερης υποδοχής και αποδοχής η εφαρμογή του νόμου. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι είναι κατανοητό και στην κυβέρνηση, ότι  τους  συγκεκριμένους  επιχειρηματίες  δεν τους ψήφισε ο λαός για την εφαρμογή οιουδήποτε νόμου.
Γι' αυτό ψήφισαν την ίδια, από αυτή περιμένουν την εφαρμογή τους και σε αυτή θα αποδώσουν ευθύνες στο τέλος της θητείας της.

Ούτε η ΟΥΕΦΑ μπορεί να κάνει πολλά από ό,τι δείχνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η άνθηση της χουλιγκανικής βίας. Δεν είναι μόνο η ακροδεξιά που επέλεξε τα γήπεδα για να προσελκύσει οπαδούς ανάμεσα στα παιδιά των λαϊκών τάξεων. 

Δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη φασιστική σέχτα της  Ντιναμό που δημιουργεί ταραχές και έρχεται στην επικαιρότητα με τις ακραίες συμπεριφορές και τις μετωπικές συγκρούσεις που φθάνουν έως και τον θάνατο οπαδών. Είναι και οι ακροδεξιοί οπαδοί της Παρί Σεν Ζεμέν, αλλά και το αντίθετό τους οι ακροαριστεροί οπαδοί της Μαρσέιγ (και σε αυτούς απαγορεύτηκε  η έλευση στην Αθήνα).  Είναι και οι ακροδεξιοί οπαδοί της Αμβέρσας, και οι αντίπαλοί τους φιλοαριστεροί της Ζανκ Πάουλι.

Εδώ, τον Μάρτιο του 2021 στην συγκέντρωση «κατά της αστυνομικής βίας» στη Νέα Σμύρνη και τα άγρια επεισόδια που εξελίχθηκαν, συμμετείχαν οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων. Επίσης, κάλεσμα δεν έκανε μόνο η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιεξουσιαστές, αλλά  και σύνδεσμοι οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων. Δεν τους ήξεραν τότε οι ιδιοκτήτες;

Υπάρχει μια γενικότερη τάση ανομίας που συνδέεται και με τη χαλαρότητα της αστυνομίας και αυτή με τη σειρά της πηγάζει από τον φόβο του πολιτικού κόστους που –νομίζει ότι–  θα έχει η κυβέρνηση. Είναι συχνό δε, το παράπονο ότι για οποιαδήποτε  αστυνομική επιχείρηση φωνάζει η Αριστερά και οι δημοσιογράφοι.

Δεν κυβερνούν αυτοί! Την ριζοσπαστική Αριστερά ο λαός –και γι΄ αυτά–  την έστειλε στο 17%. Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την τόσο φασαρία στα social media, τις ανακοινώσεις και τις πορείες «αντίστασης», έλαβε μόλις 0,31%. Κάτω δηλαδή και από το κόμμα του  κ.  Cocomat!  Όσο για τους δημοσιογράφους, η παντός καιρού «αγανάκτησή» τους για κάθε αστυνομική δράση με δήθεν ανθρωπιστικά ή αριστερά επιχειρήματα, δεν τους προσπορίζει ιδιαίτερη αξιοπιστία.

Ίσως λόγω της πανδημίας και των γεγονότων του Έβρου, δεν δόθηκε σημασία (και από τους πολίτες) στην μικρή παρανομία που συνέχισε να αυξάνεται. Πέραν του θέματος των παραλιών, τις προάλλες  π.χ. δεκάδες τσιγγάνοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δυο γιατρούς στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, σπάζοντας τα πλευρά του  ενός! Στο Ζεφίρι  άλλη ομάδα τραυμάτισε  αστυνομικούς.

Παράλληλα, οι αναξιοπαθούντες  που ζητούν άσυλο, Γεωργιανοί Αλγερινοί, Αφρικανοί  κλπ, αφού κατάλαβαν με ποια χώρα έχουν να κάνουν, επιδίδονται σε μαχαιρώματα, κλοπές κλπ. Και για τους εύκολους της διεθνιστικής αφασίας, όποιος τα αναφέρει αυτά είναι ρατσιστής.

Ενδεικτικά τα ανωτέρω. Ο λαός δεν ψήφισε την ΝΔ γιατί θα έφερνε τον … Οικονομικό φιλελευθερισμό (που σε ελάχιστους λέει κάτι). Την ψήφισε για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ (και την ξαναψήφισε για να μην επανέλθει), μήπως η ΝΔ καταφέρει να μαζέψει το σκορποχώρι που λέγεται ελληνικό κράτος. 

Γιάννης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: