Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Το μίσος πάει μαζί με τη βλακεία

Είναι γνωστή η σκηνή από την ταινία «Νονός 3»
Ο Κορλεόνε μόλις έχει γλιτώσει από δολοφονική απόπειρα και βρίσκεται στο ελικόπτερο μαζί με τον ανεψιό του ο οποίος, σε έξαλλη κατάσταση, ορκίζεται εκδίκηση. Ο Νονός με την εμπειρία και τη σοφία των ετών που κουβαλά, τον συμβουλεύει: «τον εχθρό σου δεν πρέπει να τον μισείς, αυτό επηρεάζει την κρίση σου».
Ίσως, θα έπρεπε αυτή την ταινία να την πρόβαλλαν τακτικά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. 
Το μίσος που τρέφουν για τον Μητσοτάκη τους έχει οδηγήσει στα όρια της βλακείας. Βρίζουν, συκοφαντούν, παραπλανούν τους πολίτες. Και τελικά γελοιοποιούνται... Διασκεδάζουν με αυτά που λένε και κάνουν μόνον τους πιο φανατισμένους ομοϊδεάτες τους.

Προχθές, ανήμερα των Θεοφανίων, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη Γαύδο, ένα νησί που οι συριζαίοι και οι λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις το θεωρούν ιδιοκτησία τους. Εκεί παραθέριζε και ο δολοφόνος της 17 Νοέμβρη. Η επίσκεψη του Μητσοτάκη θεωρήθηκε κάτι σαν εισβολή, ενώ ήταν για όλους τους κανονικούς ανθρώπους μια κίνηση με σημαντική εθνική σημασία.
Η πρώην δήμαρχος δήλωσε πως η ΕΛΑΣ αποπειράθηκε να την κρατήσει κλεισμένη στο σπίτι της, άγνωστο για ποιο λόγο, κάτι που η ΕΛΑΣ το αρνείται. 
Είναι η ίδια - στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - που διαμαρτυρόταν για τις πτήσεις των ελληνικών μαχητικών αεροπλάνων πάνω από τη Γαύδο και η οποία προφανώς θα είναι υπέρμαχος της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.
Το σύνθημα, μετά τη δήλωσή της για την δράση της ΕΛΑΣ σε βάρος της, δόθηκε στο διαδίκτυο
Επιβεβαιώνεται η «χούντα Κούλη». Μάλιστα στην προσπάθεια της τέως δημάρχου να διεκδικήσει λίγα λεπτά δημοσιότητας, συνέβαλαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πέρασε από το μυαλό τους για ποιο λόγο η ΕΛΑΣ να έκανε αυτήν την προληπτική κίνηση; Τι κίνητρο είχε; Και η τέως τι θα μπορούσε να κάνει; Και όπως παραδέχθηκε στο τέλος και η ίδια, έκανε κανονικά τον περίπατό της. Φασαρία να γίνεται.
Όμως η εισβολή Μητσοτάκη στη Γαύδο έφερε και την απόβαση τεσσάρων νέων του ΣΥΡΙΖΑ που σήκωσαν ένα πανό με το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του πρωθυπουργού, κρύβοντας τα πρόσωπά τους. Το αξιοπρόσεκτο είναι πως στην φωτογραφία που ανέβασαν στο Διαδίκτυο επιμελώς κρύβουν τα πρόσωπά τους. Κρύβονται από ντροπή ή από θρασυδειλία; Είμαι σίγουρος πως αν έκαναν μιαν ανάλογη ενέργεια κατά του Τσίπρα μέλη της ΟΝΝΕΔ, θα είχαν διαγραφεί με συνοπτικές διαδικασίες.
Πόσο φανατισμένος πρέπει να είσαι για να πηγαίνεις στα καλά - καθούμενα από την Κρήτη στη Γαύδο μόνο και μόνο για να σηκώσεις ένα υβριστικό πανό! Και το πρόβλημα προφανώς δεν είναι οι τέσσερις νεολαίοι. Το πρόβλημα είναι αυτοί που ενθουσιάστηκαν και επιδοκίμασαν αυτή την αθλιότητα.

Αν δούμε από μια άλλη οπτική όλη αυτή την υστερική κατάσταση, αντιλαμβανόμαστε πόσο διαφορετικοί είμαστε από αυτούς τους φανατισμένους ανθρώπους. Τον χουλιγκανισμό ποτέ δεν θα τον μετατρέψουμε σε πολιτικό σύνθημα, όπως ζήτησε ο Α. Τσίπρας. Ο χουλιγκανισμός είναι χουλιγκανισμός και το πολιτικό σύνθημα είναι πολιτικό σύνθημα.
Αυτή η διάκριση είναι που χωρίζει εμάς από όλους αυτούς. Κάτι που θα φαίνεται όλο και πιο πολύ όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: