Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Ντογιάκος: Εξετάζει αναφορά του Τέλλογλου για παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018

Ανοίγει η έρευνα που διενεργεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για την διαρροή πληροφοριών και εγγράφων από την ΕΥΠ, περί υποκλοπών στα κινητά τηλέφωνα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΝΙΚΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, με τυχόν ελεγχόμενα πρόσωπα να σχετίζονται με την ΕΥΠ και την ΑΔΑΕ.
Σύμφωνα με το dikastiko.gr, πλέον στο “τραπέζι” της έρευνας πέφτει και τυχόν παρακολούθηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτσάκη το 2018, ενώ ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή σχετική αναφορά στο twitter του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου που διενήργησε δημοσιογραφική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών...
“Iδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο η την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες”, ανέφερε ένα tweet του δημοσιογράφου.

Τέλλογλου

Η ανάρτηση και η κλήση

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του dikastiko.gr, ο κ. Ντογιάκος καλεί αύριο τον γνωστό δημοσιογράφο ως μάρτυρα στην υπόθεση προκειμένου να ερωτηθεί για την συγκεκριμένη ανάρτηση καθώς εμφανίζεται παρακολουθούμενος και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανάρτηση του Τάσου Τέλλογλου στις 6 Αυγούστου:

“Οι παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέοντα δεν υπεβλήθησαν επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι επιχειρήσαμε να κάνουμε με τα μέσα που είχαμε τη δουλεια μας αλλά επειδή ο @androulakisnick μπήκε με εισαγγελική διάταξη σε καθεστώς παρακολουθησης ταυτόχρονα με την απροθυμία του να ανοιξει το “μολυσμένο”λίνκ του pretador.Οι παραιτήσεις ήταν μονοδρομος για τον @kmitsotakis και προφανώς σε ό,τι αφορά τον @grigoris_d δέν ηταν ευκολες. Δέν είναι ομως το τέλος της ιστορίας.
Κάποιος ανεξέλεγκτος μηχανισμός εκανε τις παρακολουθήσεις. Μία εισαγγελλέας που η κυβέρνηση επέβαλε παρά τις αντιρρήσεις της ηγεσίας του ΑΠ για το παρελθόν της ενέκρινε .Μία ιδιωτική εταιρεία απο το Ισραήλ συνεχίζει και παράγει και διακινεί το λογισμικό απο τη χώρα μας , λογισμικό που εχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλους πολίτες .Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας που εκανε την ερευνα στις καταγγελλίες απλά , οπως φαίνεται απο την υπόθεση Ανδρουλάκη , κουκουλωσε τις ευθυνες .Ο ελεγχόμενος μέσω της υπερχρέωσής του τύπος και οι τηλεοπτικοί σταθμοί “επέστρεψαν”τις χάρες σε αυτή την κυβέρνηση οπως είχαν κάνει και στις προηγούμενες .Ο ιδιώτης που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβερνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές οταν μιλάει με την συζυγο η την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους ,μερικοί ανηκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες .Αν ο πρωθυπουργός είχε πάρει την πρωτοβουλία δύο μήνες πρίν οι χθεσινές εξελίξεις θα ηταν πιο πειστικές .Τώρα φαίνεται να ακολουθεί τα γεγονότα .Μία κουβέντα και για μας :Τι χρειάζεται ο τύπος και τα ΜΜΕ σε μία κοινωνία οταν δέν ελέγχουν την εξουσία ;Οταν εχουν γίνει ενα με την παύουν να υπάρχουν .Απο αυτην την αποψη είναι τραγικό να απειλούνται με διώξεις και καταστροφή οσοι προσπάθησαν να κάνουν την δουλειά τους , τετοιες κινήσεις ενισχύουν την πεποίθηση οτι το κράτος είναι λάφυρο και κάθε ελεγχος πρέπει να εμποδισθεί.Δέν είναι δικαίωμα ουτε αυτής καμμιάς κυβέρνησης να παραβιάζει με βάση την δική της ατζέντα η πολύ περισσότερο με την ατζέντα κάποιων μελών της εκτελεστικής εξουσίας την προσωπική ζωή εστω και ενός πολίτη.Στη Δημοκρατία οπως λέει ο @Evenizelos “οι παρακολουθήσεις είναι πρόβλημα για εκείνον που παρακολουθεί οχι για αυτόν που παρακολουθείται”.

Υπενθυμίζεται πως στο εισαγγελικό μικροσκόπιο έχουν μπει οι διαρροές που εκτιμάται ότι έγιναν από κρατικούς λειτουργούς και πρόσωπα της ΑΔΑΕ, και αφορούν άκρως απόρρητα έγγραφα για τις υποκλοπές. Η έρευνα δεν αφορά την ουσία των υπό διερεύνηση υποθέσεων (εξελίσσεται άλλη) αλλά το γεγονός ότι πληροφορίες και στοιχεία που άπτονται της εθνικής ασφάλειας έγιναν “φειγ βολάν”.
Όπως έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρόκειται για έγγραφα που αφορούν “τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας”.
Τα αδικήματα που ερευνώνται αφορούν παραβάσεις του απορρήτου από εντεταλμένα πρόσωπα είτε της κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ή άλλα που ανήκουν στην ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: