dimoskopisi

Σύμφωνα με τη μέτρηση το 27,1% των πολιτών προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ το 14,2% επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ προτιμά το 13% των ερωτηθέντων.

dim
dim

Θετικά αποτιμά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ το 60% των πολιτών, έναντι του 32,9 που την αξιολογεί αρνητική και μάλλον αρνητική.

dim

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 48,7% θετικών γνωμών, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 38,1% θετικών απόψεων. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος με 68,7% αρνητικών απόψεων, έναντι 30,5 θετικών.

21
21

Ως προς τον χρόνο των εκλογών η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντούν ότι επιθυμούν η κυβέρνηση να εξαντλήσει την συνταγματική της θητεία.

24

Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις απασχολούν σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα τους πολίτες με το 81,6% να απαντά ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία. Το 58,1% απαντά ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ αρκετοί πολίτες απάντησαν ότι τους ανησυχεί η εγκληματικότητα, η πανδημία, τα εθνικά θέματα και οι φυσικές καταστροφές.  

6

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας το 42,9% απαντά πως χρειάζονται περισσότερες πρωτοβουλίες στήριξης, ενώ μόλις το 14,5% κρίνει ότι δεδομένων των συνθηκών πρόκειται για σημαντική βοήθεια. Σχεδόν καμία βοήθεια λέει ότι παρέχουν τα μέτρα το 41,1%.

10