Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Ανευθυνοαναίσθητοι!

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τσουνάμι κρουσμάτων, το οποίο μπορεί να οδηγήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε τρομακτικές αναταράξεις, επιφέροντας νέα ανισορροπία στο κοινωνικοοικονομικό status.
Μπροστά στο σαρωτικό πέρασμα ενός... άγνωστου ιού (δεν φαίνεται, δεν τον βλέπεις...) και με... εορταστική διάθεση, κάποιοι επιμένουν να είναι ανεύθυνοι και αναίσθητοι. Μερικοί κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν. 
Έχουμε αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αυτούς που δεν φορούν μάσκες, αυτούς που δεν τηρούν τα μέτρα, αυτούς που θέλουν να διασκεδάσουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αλλά και αυτούς που με περισσή ανευθυνότητα και εκνευριστική αναισθησία, ζητούν... Eκλογές! ...
Η... συνομοταξία των "ανευθυνοαναίσθητων" αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Μάλιστα, σε πολλές χώρες του προηγμένου δυτικού κόσμου, τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα σε σχέση με την Ελλάδα.
Ας συνειδητοποιήσουμε ότι ο εχθρός είναι ο κορωνοϊός και όχι η Kυβέρνηση, η οποία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να μην δοκιμαστεί κατά τρόπο ανεξέλεγκτο η χώρα, τόσο σε υγειονομικό όσο και οικονομικό επίπεδο. 
Ας συνειδητοποιήσουν όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι και αναίσθητοι, ότι πρωταρχικός στόχος δεν είναι η... αρπαχτή, το "μαύρο χρήμα" των εορτών και η... μαγκιά της παρανομίας, αλλά η προστασία της κοινωνίας από μια πρωτοφανή βιολογική απειλή.
Πολλοί επαγγελματίες περίμεναν τις εορτές για να δουλέψουν και να βάλουν στην... μπάντα κάποια χρήματα. Δεν τους εχθρεύεται καμία κυβέρνηση και δεν τους στοχοποιεί κανένας. Όμως, λειτουργούν κατά τρόπο που πραγματικά είναι κατώτερος των περιστάσεων. 
Αναμφίβολα είναι θέμα οικονομικής επιβίωσης.
Ωστόσο, όταν γίνεται πόλεμος, κοιτάζεις να βάλεις πλάτη σε μια κατάσταση. Είναι σαν να βυθίζεται ένα καράβι και την ώρα που πρέπει να εγκαταλειφθεί το σκάφος, ο υπεύθυνος του εστιατορίου, να κλείνει τις πόρτες για να μη... φύγουν οι πελάτες και αφήσουν απλήρωτους τους λογαριασμούς! Στο ίδιο καράβι είμαστε όλοι. Αν βουλιάξει, κανείς δεν θα μείνει... ατσαλάκωτος!
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι όπου υπάρχει πολύς κόσμος και διασκεδάζει, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα. Δηλαδή, θέλουν να δουλέψουν και αφού οι πελάτες πληρώσουν, μετά ας πάνε να νοσήσουν και να μεταφέρουν τον θάνατο! Ε, δεν μπορεί κανείς τέτοιες ώρες, να σκέφτεται έτσι. Κάτι τέτοιο αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση ανευθυνότητας και αναισθησίας.
Στα δύσκολα, όλοι οφείλουν να είναι υπεύθυνοι και να βάλουν πλάτη. Όχι τρικλοποδιές. 
Εννοείται ότι η Κυβέρνηση πρέπει να συνδράμει με βάση τον τζίρο των επιχειρήσεων αυτών. Εννοείται με βάση τα... Ζ που έβγαζαν οι ταμειακές μηχανές στις περιόδους σχετικής κανονικότητας και εν μέσω της πανδημίας. Προφανώς, από την πλευρά της, η κυβέρνηση οφείλει να παρέχει ουσιαστικές διευκολύνσεις και να δώσει ανάσες στις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται.
Λόγοι ατομικής ευθύνης, ευαισθησίας και κοινωνικής προσφοράς επιβάλλουν ώστε όλοι να ταμπουρωθούμε στα σπίτια μιας. Μόνο οι άνθρωποι του σπιτιού. Γιατί δεν ξέρουμε από κει και πέρα τι γίνεται. Μέχρι να δούμε ύφεση της σημερινής δύσκολης κατάστασης και να περιμένουμε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο για να αποκτήσουμε ένα πιο κανονικό momentum.
Μόνο αναίσθητοι μπορούν να χαρακτηριστούν όσοι την ώρα του... πολέμου και των... βομβαρδισμών, κυκλοφορούν έξω σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ανεύθυνοι και αναίσθητοι θα είναι και όσοι συμμετάσχουν σε πάρτι. Άνθρωποι με περιορισμένο βαθμό νοημοσύνης, οι οποίοι λειτουργούν πλήρως ανεύθυνα και θα αποτελέσουν το... φυτίλι για να εξαπλωθεί περισσότερο ο ιός και να αφαιρέσει ζωές.
Το ανεύθυνο και αναίσθητο κομμάτι της κοινωνίας οφείλουμε να το στηλιτεύσουμε ιδίως τέτοιες ημέρες. Όσοι σαμποτάρουν μια μεγάλη προσπάθεια που έχει βαρύτατο αντίτιμο, είναι απαράδεκτοι. Το χειρότερο απ' όλα είναι αυτούς τους ανεύθυνους και αναίσθητους, να τους "καπελώνουν" πολιτικοί τυχοδιώκτες που έχουν το θράσος να ζητούν εκλογές.
Ξέρουμε φυσικά γιατί το κάνουν. Και ξέρουμε ότι επειδή υπάρχει αυτή η πλευρά της πολιτικής, έχουμε και το ανάλογο τμήμα στην ελληνική κοινωνία. 
Η κοινωνία των υπεύθυνων πολιτών ας βάλει στο περιθώριο όλους αυτούς που αποτελούν εν δυνάμει απειλή για τη ζωή και την ευρυθμία. 
Τη ζωή μας θα την ξανακερδίσουμε με υπευθυνότητα, σύνεση, λογική και εγκράτεια. 
Αν αφήσουμε τους ανεύθυνους, τους αναίσθητους, τους απροσάρμοστους και τους πολιτικούς απατεώνες να κυριαρχήσουν, τότε οι βλάβες μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες.
Καλή Χρονιά! Με περισσότερη λογική και υπευθυνότητα απ' όλους για όλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: