Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Παππάς όμως σημαίνει Τσίπρας...

Η ιστορία της δίκης του μητροκτόνου, η υπεράσπιση του οποίου ζητά την επιείκεια του δικαστηρίου επειδή ο κατηγορούμενος είναι ορφανός από μητέρα, είναι γνωστή στους περισσότερους.

Την παραβολική διδαχή του θράσους που περικλείει ο πυρήνας της παραπάνω ιστορίας θυμίζει η γραμμή ΣΥΡΙΖΑ έναντι του σκανδάλου Καλογρίτσα.
Η κομματική "Αυγή" αηδιάζει με τους διαλόγους που λαμβάνουν χώρα στην προανακριτική και βδελύσσεται τη σεξιστική στάση του κ. Καλογρίτσα… η οποία δεν την ενοχλούσε όταν ο "κόκκινος" επιχειρηματίας λειτουργούσε ως "μπροστινός" ή κατέβαλε τους μισθούς των κομματικών μέσων ενημέρωσης όπως ο ίδιος έχει υποστηρίξει...
Η αηδία βέβαια έχει βαθύτερα χαρακτηριστικά όταν εκπορεύεται από τον κ. Θανάση Καρτερό εκ των βασικών αρθρογράφων του κομματικού εντύπου, γνωστού και ως "Μαρούλια".
Το προσωνύμιο "Μαρούλιας" του είχε προσαφθεί επειδή τις πρώτες μέρες του πυρηνικού ατυχήματος του Τσερνόμπιλ, ως διευθυντής του "Ριζοσπάστη" τότε, παρότρυνε τους Έλληνες να τρώνε άφοβα λαχανικά. Υποστήριζε τότε πως τα περί πυρηνικού ατυχήματος ήταν προπαγάνδα του Τύπου και των υπηρεσιών της καπιταλιστικής Δύσης.
Οι δε κνίτες της εποχής πιστοί στην κομματική γραμμή κυκλοφορούσαν και έτρωγαν επιδεικτικά δημόσια ζαρζαβατικά και φράουλες πίνοντας φρέσκο γάλα για να αποδείξουν της Καθοδήγησης το αληθές... (Τα λαχανικά, οι φράουλες και το γάλα παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση ραδιενέργειας σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος και οι οδηγίες συνιστούν να τα αποφεύγουμε...).
Έγραφε προχθές λοιπόν ο κ. Καρτερός: "Να παθαίνεις αηδία με τους διαλόγους που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Και αποκαλύπτουν την ανηθικότητα μιας πολιτικής που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει εν ονόματι κάποιου κομματικού, ή και προσωπικού, συμφέροντος...".

Βλέπε: Προανακριτική αηδία

Το σκάνδαλο Καλογρίτσα (σε συνδυασμό με αυτό της Τραπέζης Αττικής) η διερεύνηση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, απειλεί να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο ηγετικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που ενδέχεται να αφορά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα αν αποδειχτεί πως όσα συνέβαιναν, ήταν αποφάσεις και του ιδίου ή έστω ήταν σε γνώση του.
Ο κ. Καλογρίτσας έχοντας επίγνωση των συνεπειών της εμπλοκής τους στην υπόθεση ακολουθεί μια τακτική σταδιακού αδειάσματος των άλλοτε συνεργών του, προσδοκώντας κάποια ανταλλάγματα και υπονοώντας απειλές και υποσχέσεις για περισσότερες αποκαλύψεις.
Ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς και το κομματικό όργανο η "Αυγή" δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και αντί να διαμορφώσουν μια υπερασπιστική γραμμή που αντικρούει επί της ουσίας τις διαφαινόμενες κατηγορίες, αναλίσκονται στην ανάδειξη μη πολιτικά ορθών πλευρών του χαρακτήρα του κ. Καλογρίτσα, σαν να τον είχε επιλέξει π.χ. ο κ. Μητσοτάκης για συνεργάτη και "μπροστινό".

Έγραφε λοιπόν η "Αυγή" πριν λίγες μέρες:
"Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, σε κάποια αντιπαράθεση που είχε με βουλευτές οι οποίοι του επεσήμαναν τις αντιφάσεις ανάμεσα σε όσα κατέθετε και σε όσα είχε πει στη μήνυσή του, τους είπε "όταν θα χρειαστεί να μιλήσεις σε εμένα για παντελόνια, να ανοίξεις τη ζώνη σου"!

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο μάρτυρας είχε αποκαλέσει "χέ...τες" τους βουλευτές που συμμετέχουν στην Προκαταρκτική επειδή, κατά τη γνώμη του, δεν ελέγχουν τους Χούρι και μάλιστα φέρεται να συνόδευσε την αναφορά του και με σχετική χειρονομία…."

Βλέπε: Χρήστος Καλογρίτσας / Όταν μου μιλάς για παντελόνια, να ανοίγεις τη ζώνη σου..

Στον ΣΥΡΙΖΑ το 2016 όταν με την περίφημη μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας προσπαθούσαν να ελέγξουν τον Τύπο και να στήσουν ένα μηχανισμό διαπλοκής μεταξύ κρατικού χρήματος ημετέρων επιχειρηματιών-εκδοτών και πολιτικών δεν αντιλαμβανόντουσαν τις συνέπειες των πράξεών τους. Τα σκάνδαλα Κοσκωτά και Πόποτα, όπου αρκετοί κατέληξαν για πολλά χρόνια στη φυλακή και ο Μένιος Κουτσόγιωργας απεβίωσε στην αίθουσα του δικαστηρίου καθοδόν προς τη φυλακή, δεν τους είχαν διδάξει τίποτα.

Τις σημερινές εξελίξεις είχε περιγράψει με μεγάλη σαφήνεια ο κ. Ε. Βενιζέλος με μια μνημειώδη τότε παρέμβαση στη Βουλή:

"Ακούστε, η διάταξη αυτή συνιστά οπισθοχώρηση, συνιστά παραβίαση του Συντάγματος, παραβίαση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Παραβίαση μάταιη, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, διότι όταν θα έρθουν οι νέοι διεκδικητές αδειών και θα τεθούν τα ερωτήματα, ποιος είσαι, ποιον εκπροσωπείς, πού βρήκες τα λεφτά, ποιο είναι το συμφέρον που σε παρακινεί, θα ανέβουν στο δέντρο.

Και όταν ανέβουν στο δέντρο, η παροιμία λέει ότι θα φανούν τα οπίσθια, και σε συνδυασμό με άλλα θέματα, ένα αγαπημένο θέμα θα είναι η Τράπεζα Αττικής για παράδειγμα, θα δείτε πώς θα λειτουργήσει ο συνδυασμός των θεμάτων του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των μέσων ενημέρωσης και τί θα μας θυμίσει.

Δεν θα πάτε πουθενά, οδηγείστε απλώς σε ένα διπλό πολιτικό εκβιασμό, νομίζετε ότι εκβιάζετε τους παλιούς και υπόσχεστε στους καινούριους κατά βάθος εκβιάζοντάς τους.

Δεν μπορείτε να τα διαχειριστείτε αυτά, έχετε υποσχεθεί πολλά, έχετε απλώσει πολύ τραχανά, οδηγείστε σε απόλυτο αδιέξοδο, δεν έχετε διαφυγή."
Βλέπε: Απόσπασμα από την ομιλία στη Βουλή επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας στην τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες (11.2.2016)

Το βασικό πρόβλημα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνησης πριν λίγα χρόνια και του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σήμερα μοιάζει με εκείνο της μεταπολεμικής Γερμανία. Διαθέτει ισχύ πολύ μεγαλύτερη από το επίπεδο ισχύος που μπορεί να διαχειριστεί. Κάτι σαν γίγαντας με μυαλό νηπίου...

Είναι δυνατόν να πιστεύουν πως με "μπροστινό" τον κ. Καλογρίτσα και "πισινούς" τους κ. Καρτερό και Βαξεβάνη θα ηγηθούν του χώρου από τις παρυφές της αριστεράς, το κέντρο, μέχρι και μέρους της κεντροδεξιάς;...

Του Κώστα Στούπα 


Δεν υπάρχουν σχόλια: