Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Η κυριαρχία Μητσοτάκη στις δημοσκοπήσεις και τα μηνύματα των πολιτών

Με ένα ισχυρό όπλο, αυτό της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών, ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εργώδη προσπάθεια του για την ασφαλή μετάβαση της χώρας στη μετά πανδημία εποχή.
Τα αποτελέσματα όλων των τελευταίων μετρήσεων καταδεικνύουν την απόλυτη κυριαρχία του Πρωθυπουργού, ο οποίος βγαίνει αλώβητος δημοσκοπικά από... μία μεγάλη περιπέτεια και διαθέτει πλέον μια ισχυρή παρακαταθήκη σε τεχνοκρατικό επίπεδο που θα αποτελέσει οδηγό για την αναμόρφωση του μοντέλου διοίκησης στο άμεσο μέλλον.
Στην αντίπερα όχθη, η αδυναμία της Κουμουνδούρου να βελτιώσει τα ποσοστά της σχετίζεται πρωτίστως με την επιλογή αποτυχημένων συνταγών δομικής αντιπολίτευσης, αλλά και την απουσία μιας σοβαρής εναλλακτικής πρότασης που θα προσαρμόζεται στις πρακτικές ανάγκες της κοινωνίας και της αδήριτης ανάγκης για φυγή προς τα εμπρός.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων προκαλούν πονοκέφαλο στα ανώτατα κλιμάκια της Κουμουνδούρου, ενώ συντηρούν κλίμα εσωστρέφειας και αβεβαιότητας για την προοπτική του κόμματος.
Ωστόσο, οι πολίτες αν και στηρίζουν τις επιλογές της Κυβέρνησης αναμένουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε βασικούς τομείς που αφορούν στην καθημερινότητα και αποτελούν προτεραιότητες για κάθε ελληνική οικογένεια.
Εξάλλου ο πήχης για το σημερινό κυβερνητικό σχήμα βρίσκεται ψηλά και η πλειοψηφία της κοινή γνώμης προσδοκά σε ακόμη καλύτερο μέλλον που θα δώσει ελπίδα σε μία διαρκώς δοκιμαζόμενη από τις κρίσεις κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση δεν χωρά εφησυχασμός για την γαλάζια πλειοψηφία, καθώς οι μεγάλες προκλήσεις τώρα ξεκινούν και εφόσον πετύχουν να αξιοποιήσουν κατάλληλα τα διαθέσιμα εργαλεία, λ.χ σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, τότε θα έχουν βάλει ισχυρές βάσεις για μία νέα τετραετία.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας και ηγετική του ομάδα έχουν ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο και απλά βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα ανοδικό σπιράλ εσωστρέφειας που θα τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο απόλυτο αδιέξοδο.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Ελπιζω την επομενη φορα να εχει περισσοτερα ποσοστα υπερ του,γιατι τον βλεπω και χλωμο και το ματι του λιγο ορτσα.Ε δεν ειναι και ποσοστα για εναν Μωυση,σικατο ημιθεο,δε λεει.Ενταξει το κωλοπαιδο,τα αρπαζει που τα αρπαζει χοντρα,να κανει σωστα τη δουλεια.Και να βαλει οτι γουσταρουμε τους παιδοφιλους,μην το ξεχασει.