Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Τα αναπάντητα ερωτήματα από την κατάθεση Καλογρίτσα και το βραχυκύκλωμα στο ΣΥΡΙΖΑ

Οι περισσότεροι στάθηκαν στην εμπλοκή του Νίκου Παππά στην επιχείρηση δημιουργίας του «ΣΥΡΙΖΑ channel» μέσω εικονικών συναλλαγών, αφανών χρηματοδοτών και μιας κλειστής ομάδας μετά τα όσα είπε ο Χρήστος Καλογρίτσας στις καταθέσεις του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Η αλήθεια είναι ότι, πραγματικότητα ή μυθεύματα, τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Καλογρίτσα φέρνουν στο νου τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που... ο κ. Τσίπρας θέλει να ξεχάσει. Όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «κρατήσει» χαμηλά το θέμα στο πλαίσιο της Επιτροπής και να απαξιώσει τον Χρήστο Καλογρίτσα, αυτά που αποκαλύπτονται θέτουν τεράστια ζητήματα, αφού παραπέμπουν σε μεθόδους παρακράτους. Η όλη όμως συζήτηση έχει και μία ακόμα παράμετρο, πιο σημαντική ίσως για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή του εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίο ότι ο πιο θερμός υποστηρικτής του Νίκου Παππά είναι ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής Χανίων, ο οποίος με τις αντιδράσεις του έχει μπει στο στόχαστρο πολλών συντρόφων του. Παράλληλα δεν είναι λίγοι εκείνοι στο ΣΥΡΙΖΑ που κρατούν αποστάσεις από τον πρώην υπουργό Επικρατείας.
Προφανώς κάποιοι, ακόμα και στην σημερινή ηγετική ομάδα, θεωρούν ότι είναι ευκαιρία να τεθεί στο περιθώριο το πρώην «δεξί χέρι» του Αλ. Τσίπρα, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις, όπως αποκαλύφθηκε από τις ηχογραφημένες συνομιλίες με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή.
Προς επιβεβαίωση μάλιστα του παραπάνω συμπεράσματος συζητείται ευρέως το γεγονός ότι σε όλη αυτή την «περιπέτεια» του ο κ. Παππάς δεν έχει βρει πολλούς συμπαραστάτες μέσα στο ίδιο του το κόμμα, μια και λείπουν οι δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ του από πρωτοκλασάτα ή μη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ποια και σε ποιο βαθμό υπάρχει εμπλοκή του πρώην πρώην υπουργού στην συγκεκριμένη υπόθεση θα το δούμε στην συνέχεια από τις εργασίες της επιτροπής.

Με τα όσα όμως έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα υπάρχουν κάποια ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
- Ποιοι γνώριζαν για την αφανή εταιρία που συμφωνήθηκε, όπως είπε ο μάρτυρας, καθ’ υπόδειξη του Νίκου Παππά στη συνάντηση Καλογρίτσα και Αράβων στο Πόρτο Χέλι; 
Ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετείχαν σε αυτή την ομάδα;

- Ποιοι συμμετείχαν στη διαδρομή των χρημάτων από την CCC προς τον Χρ. Καλογρίτσα προκειμένου να εκδοθεί η εγγυητική των 3 εκ ευρώ για συμμετοχή στο διαγωνισμό; Ποιος ήταν ο ρόλος του Νίκου Παππά στο στάδιο έκδοσης εγγυητικής επιστολής και γιατί μιλούσαν με sms; Μήπως υπάρχουν και άλλοι εντός ΣΥΡΙΖΑ, γνώστες της όλης υπόθεσης;

- Για ποιο λόγο έδινε ο εργολάβος χρήματα σε φιλικά μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο»; 
Στις ενέργειες αυτές συμμετείχαν κι άλλα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ποιες οι σχέσεις τους με τον επιχειρηματία που «διευκόλυνε» οικονομικά το κόμμα της αριστεράς;

- Ποιοι, κατά τον κ. Καλογρίτσα τον «εκβίασαν» για να δημιουργήσει την εφημερίδα «Documento»; 
 Ποια άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε αυτή την ομάδα;

Σε κάθε περίπτωση το σήριαλ «Παππά» αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια ειδικά ως προς τον αντίκτυπο του, εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: