Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Έπεσαν στον λάκκο που αυτοί έσκαψαν

Αριστερόστροφοι σχολιαστές επισημαίνουν πως η κυβέρνηση παγιδεύτηκε με την απεργία πείνας του Κουφοντίνα. ‘Ο,τι και να γίνει θα είναι χαμένη. 
Αυτό υποστηρίζουν. Ας δούμε, είναι όντως έτσι τα πράγματα;
Η κυβέρνηση τηρεί απαρέγκλιτα μια γραμμή που εκφράζει και την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και σχεδόν το 100% των ψηφοφόρων της. Το κράτος δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς αμετανόητων εγκληματιών. Τελεία, παύλα. Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη και δεν μπορεί να υποχωρήσει πρωτίστως για λόγους... αρχής, δευτερευόντως για λόγους τακτικής.

Αυτοί που παγιδεύτηκαν είναι πρώτα—πρώτα ο ίδιος ο Κουφοντίνας. 
Οι επιλογές που έχει είναι: ή να πεθάνει ή να κάνει πίσω, απογοητεύοντας τους θαυμαστές του που επιζητούν την ηρωοποίηση του. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Πίστεψε πως ο εκβιασμός του θα απέδιδε, όπως απέδωσε το 2015, όταν ξεκίνησε απεργία πείνας για να διαπραγματευθεί την πτέρυγα στην οποία θα ήταν φυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού. Η τότε κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπέκυψε στον εκβιασμό και τον μετέφερε στο παράρτημα όπου βρισκόταν τα πρώτα χρόνια της φυλάκισης του, όπως ακριβώς το ζήτησε.
Να υπενθυμίσω πως η κυβέρνηση Σαμαρά—Βενιζέλου τον είχε μεταφέρει στις νεοϊδρυθείσες φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις κατήργησε.

Σήμερα λοιπόν, ο Κουφοντίνας έχοντας μπροστά του μια κυβέρνηση που δεν εκβιάζεται, καλείται να αποφασίσει για τη ζωή του. 
Εγκλωβισμένοι βρίσκονται και όσοι έσπευσαν να υιοθετήσουν το αίτημα--εκβιασμό είτε γιατί μίλησε η αριστερή ψυχούλα τους είτε γιατί πίστεψαν πως μπορεί να παγιδέψουν την κυβέρνηση. Τελικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να ικανοποιήσει το αντιεξουσιαστικό ακροατήριο της αποκόπτεται από την μεγάλη μάζα των πολιτών που ουδεμία συμπάθεια τρέφει προς έναν ειδεχθή δολοφόνο. Και οι αντιεξουσιαστές δεν αρκούν για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Την νίκη την δίνουν οι ψηφοφόροι που απεχθάνονται την βία.
Όμως και οι αριστερές ψυχούλες, που βλέπουν με συμπάθεια τον αγώνα του Κουφοντίνα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να συμβάλλουν ώστε η φωνή του να καλύπτει την φωνή των συγγενών των θυμάτων του, που εξέδωσαν μια σπαρακτική ανακοίνωση για να δηλώσουν την παρουσία τους. Τόσο καιρό βίωναν όλοι με αξιοπρέπεια τον βουβό πόνο τους, βλέποντας τα τελευταία χρόνια τον δολοφόνο των δικών τους ανθρώπων να κάνει βόλτες στους δρόμους της Αθήνας.

Όλοι αυτοί που νοιάζονται για την ζωή του Κουφοντίνα έχουν εκτεθεί, καθώς αποκαλύπτεται πως συμπαραστέκονται σε έναν άνθρωπο που έχει κάνει τον εκβιασμό τακτικό όπλο του.

Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα κανένα δεν θα απασχολούσε η τύχη ενός αμετανόητου, κατά συρροήν δολοφόνου. Θα ήταν έγκλειστος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για όσο χρονικό διάστημα διαρκούσε η ποινή του. 
Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες οι φωνές των συγγενών των θυμάτων είναι πολύ πιο ισχυρές από την φωνή του δολοφόνου τους. 
Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν διαδηλώσεις κατά της τρομοκρατίας. 
Στην Ελλάδα δυστυχώς, ποτέ δεν έγιναν παρόμοιες εκδηλώσεις. Απεναντίας, εν έτει 2021, κάποιοι διαδηλώνουν υπέρ των τρομοκρατών. Αυτό λέγεται ηθική διαστροφή.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Ετοιμασου,δημοσιοκαφρακο.158000 μαθητες δεν σιτιζονται απο την Δευτερα εξ ατιας της δολοφονου παιδικων ψυχων Κεραμεως.Να δω τι μαλακιες θα γραψεις,να δικαιολογησεις το τσολι.Και οχι ψεμματα κια στυλ Νικολαου,ετσι;