Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Αλώβητος ο Μητσοτάκης εστιάζει στην οικονομία και την καθημερινότητα

Γέφυρα για τη νέα εποχή μετά την πανδημία στήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας τη στήριξη της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.
Τα ευρήματα των τελευταίων μετρήσεων καταδεικνύουν ότι οι πολίτες εν μέσω ισχυρών αναταράξεων λόγω της πανδημίας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μία Κυβέρνηση που, παρά τα επιμέρους λάθη, έχει επιδείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα και έχει σκύψει με σεβασμό στα προβλήματα των... πληττόμενων Ελλήνων.
Το διχαστικό κλίμα των τελευταίων ημερών που προκλήθηκε εξαιτίας των υποθέσεων Λιγνάδη και Κουφοντίνα δεν ήταν ικανό να αλλάξει τα δεδομένα, δηλαδή την εστίαση των πολιτών στα πραγματικά οικονομικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν και χρήζουν άμεσων λύσεων.
Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, μπαίνει σε νέα φάση η αναθέρμανση της οικονομίας με το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και την υλοποίηση νέων δράσεων σε κρίσιμους τομείς και την αξιοποίηση του πακέτου από το Ταμείο Ανάκαμψης που συνιστά ένα αδιαμφισβήτητα ισχυρό όπλο για την επόμενη μέρα που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη.
Έως σήμερα παραμένει ανοιχτό αν η αγορά θα ανοίξει στις 8 ή στις 16 Μαρτίου (αυτό θα κριθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα), αλλά σε κάθε περίπτωση στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αγορά να ανοίξει κανονικά με συγκεκριμένους βέβαια κανόνες. θα γίνει και η υποδοχή των πρώτων τουριστών μετά τον Απρίλιο, ένας κρίσιμος τομέας που θεωρείται ότι θα διευκολυνθεί σημαντικά με την υιοθέτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά από την σχετική εισήγηση του Πρωθυπουργού.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει επίσης σημάνει συναγερμός για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του πακέτου των 32 δισ. ευρώ που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης ακολουθώντας τη γραμμή που χάραξε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης «ούτε ένα ευρώ ούτε ένα λεπτό χαμένα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: