Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Τσίπρα και μετριοπαθών ψηφοφόρων - Ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό αδιέξοδο

Βαρύ πλήγμα στο πολιτικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ και στην προσπάθεια της ηγετικής ομάδας να δημιουργήσει ένα φρέσκο πολιτικό φορέα με κεντροαριστερά χαρακτηριστικά προκαλούν οι δηλώσεις στήριξης στην τρομοκρατία και η ταύτιση αρκετών στελεχών του κόμματος με τις τακτικές του καταδικασμένου Δημήτρη Κουφοντίνα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κεντρώοι ψηφοφόροι και οι μετριοπαθείς πολίτες παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες εμβρόντητοι τα... όσα βλέπουν τα φως της δημοσιότητας γύρω από την αδιανόητη στάση πολιτικών παραγόντων της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κύρια την ευθύνη να την έχει ο αδύναμος πλέον να ελέγξει την κατάσταση Αλέξης Τσίπρας.
Η σημερινή εικόνα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου σε συνδυασμό με τον εγκλωβισμό ολόκληρης της παράταξης σε ιδεοληψίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος βάζουν μία οριστική ταφόπλακα στα σχέδια του κ. Τσίπρα για τη δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς, ενώ αφήνεται όλος ο ζωτικός χώρος Κέντρου για να αλωνίζει και να κυριαρχεί πολιτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το έλλειμμα σοβαρής στρατηγικής κατεύθυνσης και η απουσία ενός σύγχρονου προγραμματικού λόγου που θα αγγίξει τις παραδοσιακές κοινωνικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και όχι μόνο δεν αφήνουν πολλές ελπίδες για επανάκαμψη και οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα βέβαιο πολιτικό αδιέξοδο και στη διαρκή δημοσκοπική κατρακύλα.
Η απογοήτευση είναι περισσότερο από εμφανής στις τάξεις των οπαδών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που βλέπουν το ενδεχόμενο της επιστροφής στην εξουσία να απομακρύνεται και τη Νέα Δημοκρατία να διεισδύει ακόμη περισσότερο στη δεξαμενή των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: