Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Μεγαλύτερη ζημιά προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η υπόθεση Λιγνάδη - Στο 15% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Το μεγάλο προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, καθώς στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων βρίσκεται μπροστά με 15 μονάδες
* Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεύτερος ο ΚΑΝΕΝΑΣ. 
Τι απαντούν οι πολίτες για τη στάση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις...

Η πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23% (διαφορά 15 μονάδες), το ΚΙΝΑΛ 7,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%. Στο 8% το άλλο κόμμα, στο 10% οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 36% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα απαντά το 7,5%. Στο 14,5% ανέρχεται η «γκρίζα ζώνη», δηλαδή οι αναποφάσιστοι και το άκυρο/λευκό.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44%, έναντι 25% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. 27% απαντά «κανένας από τους δύο».

Πώς αξιολογούν τη στάση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για Μπεκατώρου και Λιγνάδη

Την ίδια στιγμή, το 51% αξιολογεί τη στάση της κυβέρνησης και της ΝΔ σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις. Το 44% κρίνει θετικά τη στάση της κυβέρνησης.

Αντίστοιχα το 59% αξιολογεί αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα, την ώρα που το 34% κρίνει θετικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: