Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Κωδικός Εξωστρέφεια: Το σχέδιο Μητσοτάκη για άμεσες στοχευμένες επενδύσεις στη χώρα

Πάνω του έχει πάρει το μείζον θέμα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε μία δύσκολη συγκυρία, με την χώρα να παλεύει καθημερινά με τις επιπτώσεις της πανδημίας και της ύφεσης, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη μπει σε τροχιά υλοποίησης κορυφαίων συμφωνιών με στρατηγικούς κολοσσούς, ανοίγοντας μ' αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για περισσότερη ανάπτυξη και διασφάλιση νέων θέσεων εργασίας...

Του Σπύρου Καπράλου

Από την προεκλογική περίοδο, ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει σαφές στίγμα των προθέσεων του και κινείται με σχέδιο και μεθοδικότητα συμπληρώνοντας το παζλ της αλλαγής του αναπτυξιακού χάρτη της Ελλάδας. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι η προσπάθεια αυτή είναι διαρκής και συνιστά το κατάλληλο αντίδοτο στην ύφεση που δημιουργεί οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πλάνου με τον κωδικό εξωστρέφεια, είναι η σημερινή κοινή ανακοίνωση της Κυβέρνησης με την Microsoft για την επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth.

Ο πρωθυπουργός δίνει μεγάλη βαρύτητα στο κεφάλαιο επενδύσεις και στρατηγικές συμφωνίες, καθώς εκτιμά ότι αυτό είναι το κλειδί για το πέρασμα της χώρας σε μία νέα πραγματικότητα, όπου η Ελλάδα θα έχει καταστεί στρατηγικός κόμβος για κορυφαίες εταιρίες, καινοτομία και ψηφιακή σύγκλιση.
Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι σε κάθε του ταξίδι στο εξωτερικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται διεξοδικά, ώστε επιστρέφοντας να έχει θέσει τα θεμέλια νέων ανοιγμάτων σε στοχευμένες αγορές. Στο πρωθυπουργικό γραφείο γίνεται σημαντική δουλειά στην κατεύθυνση αυτή και η ομάδα που έχει αναλάβει να προχωρήσει τα κυβερνητικά σχέδια εργάζεται νυχθημερόν υπό την αυστηρή καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: