Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Το τουρκικό F-16 στο σκοπευτικό του ελληνικού Mirage 2000-5 (BINTEO)

Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 βρίσκεται μπροστά από τα σκοπευτικά ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους Mirage. 
Το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr είναι από την προχθεσινή Κυριακή 3 Μαιου και η αερομαχία που θα παρακολουθήσετε σημειώθηκε στο Κεντρικό Αιγαίο, περίπου την ώρα που δύο άλλα τουρκικά F-16 παρενοχλούσαν το ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου NH-90 το οποίο μετέφερε... τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στις Οινούσσες, την Παναγιά, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

TOY ΜΑΚΗ ΠΟΛΛΑΤΟΥ

«Τον έχω» ακούγεται να λέει ο Έλληνας πιλότος του Mirage που καταδιώκει τον Τούρκο χειριστή του F-16. O Τούρκος προσπαθεί να ξεφύγει κάνοντας ελιγμούς. Ομως ο Έλληνας πιλότος του Mirage βάζει το τουρκικό F-16 σε παραμέτρους βολής και λοκάρει τον αντίπαλο. 
Είναι η εικονική αναχαίτιση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους που μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Αυτή είναι μία απόδειξη, ένα τρανταχτό ντοκουμέντο από την καθημερινότητα των Ελλήνων πιλότων στο Αιγαίο. 
Αυτού που ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι χαρακτήρισε σαν πτήσεις… ρουτίνας και ζήτησε συζητήσεις για στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης… 
Την Κυριακή 3 Μαϊου, οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος έκαναν 13 χαμηλές πτήσεις πάνω από μια σειρά από ελληνικά νησιά. 
Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προχθές Κυριακή έκαναν υπερπτήσεις στις Οινούσσες, στο Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, το Φαρμακονήσι και τη νήσο Παναγιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: