Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Νέα δημοσκόπηση: Διπλασίασε τα ποσοστά της η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - 42,5% έναντι 21,4%

Ραντεβού Μητσοτάκη - Τσίπρα

Με διπλάσιο ποσοστό και διαφορά 21,1% προηγείται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το δελτίο του Mega, η οποία διενεργήθηκε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, είναι φυσικά η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ οι πολίτες αξιολογούν ως δεύτερο την οικονομία.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η αξιολόγηση των πολιτών ανά τομέα κυβέρνησης, αποτυπώνει ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού σε ποσοστό 87%...



Δείτε όλη την δημοσκόπηση της Metron για το Mega σε μορφή PDF.


«Ντάμπλ σκορ» η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Αναλυτικότερα, στη πρόθεση ψήφου η ΝΔ κατακτά το 42,5% έναντι 21,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%, το ΜέΡΑ 25 με 3,2% και οριακά εκτός Βουλής η Ελληνική Λύση με 2,9%.

Στη δημοσκόπηση η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από σχεδόν 7 στους 10 πολίτες (68%) έναντι 23% που την κρίνουν αρνητικά.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η αξιολόγηση των πολιτών ανά τομέα κυβέρνησης, αποτυπώνει ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Είναι ενδεικτικό ότι τον Απρίλιο το ποσοστό θετικής αξιολόγησης της δημόσιας υγείας για τον κορωνοϊό, ανέρχεται σε 87% έναντι 41% του Σεπτεμβρίου 2019. Σημαντικό επίσης είναι το credit στις κινήσεις του Κυρ. Πιερρακάκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους: Ενώ τον Σεπτέμβριο δεν υπήρχε καν ως εύρημα στο σχετικό ερώτημα, τον Απρίλιο η θετική αξιολόγηση έφτασε στο 74%.

Παράλληλα, θετικές είναι οι εντυπώσεις στους πολίτες, από τους εξής τομείς: Δημόσια Υγεία 87%, Ψηφιακό Μετασχηματισμό του κράτους 74%, ελληνοτουρκικές σχέσεις 60%, στην εγκληματικότητα 60% στο περιβάλλον 54%, στην Παιδεία 52% και στην φορολογία 46%. Περισσότερες αρνητικές κρίσεις έχουν οι τομείς μεταναστευτικού (55% αρνητικές γνώμες), εργασιακά (49%) και το μακεδονικό 44%.

Πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύονται οι Βασίλης Κικίλιας (22%), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (11%), Αδ. Γεωργιάδης (8%), Νίκη Κεραμέως 7%, Κυριάκος Πιερρακάκης και Χρ. Σταϊκούρας με 5%.


Μακράν πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης - Πρώτη φορά η Γεννηματά πέρασε τον Τσίπρα

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί τεράστια απόσταση από τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας 73% έναντι 42% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερη σε δημοφιλία είναι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά με 44% η οποία για πρώτη φορά ξεπέρασε τον Αλέξη Τσίπρα στο σχετικό ερώτημα.

Θετικά αξιολογείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (74%) έναντι 22% που τον αξιολογούν αρνητικά.

Το 61% αξιολογεί αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση

Πάνω από 6 στους 10 πολίτες αξιολογούν αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το 48% τάσσεται υπέρ αυτοδύναμων κυβερνήσεων έναντι 49% που τάσσονται υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας.



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: