Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Το ανατρεπτικό μοντέλο ηγεσίας Μητσοτάκη και η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες

Ένα σύγχρονο μοντέλο ηγεσίας που υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα πολλών χρόνων και να δημιουργήσει μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού για την σταδιακή επιστροφή στην Κανονικότητα επισφράγισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία νέα πορεία αξιοπιστίας που ξεκίνησε από το 2016 με την «συμφωνία αλήθειας» και Θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες που η χώρα θα δώσει τη μάχη για να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις... αναταράξεις από την πανδημία.
Η εικόνα μιας Κυβέρνησης-εταιρίας με τεχνοκρατικό προφίλ που παρουσιάζει ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή, θέτει συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους, πετυχαίνει αποτελέσματα και λογοδοτεί σε ανώτατο επίπεδο στην κοινή γνώμη, έχει αλλάξει άρδην την πολιτική διαδικασία με αποτέλεσμα την επιβράβευση των πολιτών όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις, αλλά πολύ περισσότερο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ακόμη και εκείνων που δεν εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες Εκλογές.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι κατά τη χθεσινή παρουσίαση του σχεδίου επιστροφής στην Κανονικότητα έβγαλε μπροστά νέα πρόσωπα, του υφυπουργούς που ασχολήθηκαν με τη κατάρτιση του και όχι τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.
Ο Πρωθυπουργός δείχνει ότι είναι απόλυτα ενημερωμένος για το τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία και τολμά όταν το απαιτούν οι περιστάσεις να διορθώσει αστοχίες και να λάβει γενναίες αποφάσεις.
Λειτουργεί όπως φαίνεται πάνω σε μία αρμονική ισορροπία επικοινωνίας και αυτοσυντήρησης, γεγονός που του δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των πολιτικών του αντιπάλων.
Η απευθείας επαφή με τους πολίτες του παρέχουν τη δυνατότητα να δέχεται θετικές επιρροές από το μπόλιασμα με την κοινή γνώμη και να αξιοποιεί κάθε έννοια πληθοπορισμού με ιδέες και προτάσεις που ενισχύουν το πολιτικό του οπλοστάσιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιουργεί με τη συγκεκριμένη στρατηγική ένα νέο κοινωνικό κεφάλαιο, βασισμένο στον ρεαλισμό, στην εμπιστοσύνη και στην αλήθεια το οποίο ανεβάζει σε καθημερινή βάση τους δείκτες εμπιστοσύνης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία ασφαλή μετάβαση στη νέα εποχή.
Με ένα συνεκτικό σχέδιο που διαμορφώνεται ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες και βάζει σε πρώτο πλάνο το Δημόσιο συμφέρον καταγράφει μία δυναμική καθιστώντας ως σύμμαχο την κοινωνική βάση.

Η περίοδος Μητσοτάκη πέταξε στις καλένδες φαινόμενα λαϊκισμού και ανέξοδων υποσχέσεων και σήκωσε τα πανιά της για ένα ευρωπαϊκό μέλλον που η χώρα θα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων και οι πολίτες πρωταγωνιστές στην υπεράσπιση του νέου μοντέλου διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: