Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Η διαχείριση της υπόθεσης του Έβρου επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη

Ανοδικά κινείται η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την απόφαση του να πάρει πάνω του με τόλμη και αποφασιστικότητα το θέμα του μεταναστευτικού, επιδεικνύοντας ηγετικά χαρακτηριστικά που ένωσαν τον ελληνικό λαό και ανύψωσαν το ηθικό του.
Μετά από μία περίοδο ρευστότητας στην οικονομία και τις επενδύσεις, αλλά και επιδείνωσης του κλίματος στα νησιά με τις ορδές των παρανόμων να καταφθάνουν καθημερινά στα παράλια τους, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε κινήσεις ματ που έστειλαν ένα σαφές μήνυμα μέσα κι έξω από τη χώρα ότι την ώρα της κρίσης... η χώρα διαθέτει στιβαρή ηγεσία που θα προτάξει το εθνικό συμφέρον και θα αντιμετωπίσει με επάρκεια τις πολλαπλές προκλήσεις, σηκώνοντας ψηλά τη σημαία της εθνικής αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας.
Τα αποτελέσματα της χθεσινής δημοσκόπησης της Pulse ήρθαν να επιβεβαιώσουν την αίσθηση της κοινής γνώμης ότι η Κυβέρνηση αντιμετώπισε με επάρκεια το θέμα του Έβρου και ότι ο πρωθυπουργός πιστώθηκε τη σωστή διαχείριση του όλου ζητήματος.
Συγκεκριμένα, το 76% των ερωτώμενων κρίνει θετικά τα μέτρα και τις ενέργειες της Κυβέρνησης για τη φύλαξη και κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο.
Καταλληλότερο για πρωθυπουργό κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 45% των ερωτηθέντων (έναντι 44% της προηγούμενης σφυγμομέτρησης), ενώ το 26% κρίνει ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα (το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη έρευνα) με τη διαφορά μεταξύ των δύο ανδρών να φθάνει το 19%.
Την αποδοχή των ενεργειών του Πρωθυπουργού  από τους πολίτες φαίνεται να αντιλήφθηκε  ο Αλέξης Τσίπρας και έτσι αναγκάστηκε  να σταματήσει άρον άρον τις πολυήμερες διακοπές της Αποκριάς και να συνταχθεί στη «γραμμή» Μητσοτάκη, αδειάζοντας με μεγάλη ευκολία ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πρόσφατες τακτικές Μητσοτάκη στην πολιτική σκακιέρα καταδεικνύουν πως ο ίδιος διαθέτει και το σχέδιο, αλλά και τα αντανακλαστικά για να παίρνει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις και να αυξάνει τους δείκτες εμπιστοσύνης στο εκλογικό Σώμα.
Στην αντίπερα όχθη, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραμένει εγκλωβισμένος στις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες του παραδοσιακού ΣΥΡΙΖΑ του 4% και απλά τρέχει λαχανιασμένος πίσω από τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: