Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ας εξετάσουν κατ΄αντιπαράσταση Δεστεμπασίδη - «Σαράφη»

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 
Ο ένας εκ των τριών μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, ο φέρων το ψευδώνυμο «Γιάννης Αναστασίου», κατά κόσμον Νίκος Μανιαδάκης, κατέθεσε μήνυση κατά των άλλων δύο μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση», όπως είναι τα δικά τους ψευδώνυμα.
Τους μηνύει για παράβαση συγκεκριμένων άρθρων του Ποινικού Κώδικα, που έκρινε ο μηνυτής πως οι μηνυόμενοι τα παραβίασαν... για να τον βλάψουν.
Όμως στην μήνυση του ο Ν.Μανιαδάκης αναφέρει και τα, κατά κόσμον, ονόματα του «Σαράφη» και της «Κελέση» που είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη.
Ως γνωστόν ο Μανιαδάκης ήταν και αυτός μάρτυς δημοσίου συμφέροντος, αλλά όταν δεν υπέκυψε στις πιέσεις των εισαγγελέων να καταθέσει σε βάρος συγκεκριμένων πολιτικών, το όνομα του αποκαλύφθηκε και του ασκήθηκε ποινική δίωξη.
Έτσι, είναι λογικό να γνωρίζει τα πραγματικά ονόματα των άλλων δύο προστατευομένων μαρτύρων, όπως τα αναγράφει στην μήνυση του.
«Και λοιπόν, ποιο είναι το πρόβλημα»; θα ρωτήσει ο αναγνώστης.

Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός πως και ο Δεστεμπασίδης και η Μαραγγέλη, στην Προανακριτική Επιτροπή της βουλής κατέθεσαν πως δεν υπέπεσε στην αντίληψη τους τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνταν, να διέπραξαν κάποια αξιόποινη πράξη.
Όμως, ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, κατέθεσαν στους εισαγγελείς διαφθοράς πως άκουσαν—δεν είχαν ιδίαν αντίληψη—ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί προέβησαν σε αξιόποινες πράξεις.

Δηλαδή παρατηρείται το τραγελαφικό φαινόμενο ο Δεστεμπασίδης να διαψεύδει τον «Σαράφη», και η «Κελέση» την Μαραγγέλη, ενώ είναι τα ίδια πρόσωπα, σύμφωνα πάντα με την μήνυση του Νίκου Μανιαδάκη.

Και, παρ΄όλα αυτά η κυρία Τουλουπάκη, εξακολουθεί να παρέχει προστασία σε δύο ψευδομάρτυρες, αν αληθεύουν τα όσα αναφέρει ο Ν.Μανιαδάκης.

Και ας δεχτούμε πως η κυρία Τουλουπάκη παίζει τα ρέστα της. Ο προϊστάμενος εισαγγελέας τι κάνει;

Δεν αντιλαμβάνονται πως έτσι ευτελίζουν τους θεσμούς; 
Δεν αντιλαμβάνονται πως συνεργούν στην κατάλυση του Πολιτεύματος; 
Σίγουρα το αντιλαμβάνονται, αλλά πλέον δεν μπορούν να κάνουν πίσω.

Ενδιαφέρον θα έχει, αν η προανακριτική επιτροπή ζητήσει την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του Δεστεμπασίδη με τον «Σαράφη» και της «Κελέση» με την Μαραγγέλη.


Θα ζήσουμε σκηνές σκληρού ροκ, που δεν τιμούν την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Αν και εφ΄ όσον τα, κατά κόσμον, ονόματα που έχουν γραφτεί, αντιστοιχούν στα ψευδώνυμα, τότε η Προανακριτική επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει και αν ο «Σαράφης» και η «Κελέση», καλώς χαρακτηρίστηκαν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Κάτι, που δεν το ζητούν μόνον όλα τα κόμματα της βουλής—πλην ΣΥΡΙΖΑ—αλλά και έγκριτοι νομικοί.

Επειδή κυκλοφορούν φήμες - που τις θεωρώ κακόβουλες και υποβολιμαίες - πως η κυρία Τουλουπάκη έχει την προστασία μέρους της Νέας Δημοκρατίας - με έντονο το στοιχείο της εντοπιότητος - ελπίζω πολύ γρήγορα να διαψευσθούν αυτές οι φήμες.

Σε μια υπόθεση που παραπέμφθηκαν, με ανύπαρκτα στοιχεία, δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί δεν χωρούν κουμπαρλίκια.

Όσοι συνωμότησαν κατά του Πολιτεύματος θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ώστε στο μέλλον ουδείς να σκεφτεί να τους μιμηθεί.

Σάκης Μουμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: