Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Αύριο Παρασκευή ξεκινάει το 13ο Συνέδριο της ΝΔ

Με σύνθημα 

«Το Μέλλον αρχίζει Τώρα» 

ξεκινάει τις εργασίες του την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου το 13ο Συνέδριο της ΝΔ με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος.
Tο 13ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan...
Expo στην Αθήνα και αναμένεται να προσέλθουν σε αυτό περισσότερα από 6.500 στελέχη και μέλη του κόμματος από όλη την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής 1.733 σύνεδροι και 4.966 παρατηρητές έχουν δηλώσει συμμετοχή -μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας- στο Συνέδριο.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθύνοντας χαιρετισμό. Για τις 7.30 μ.μ. της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα μιλήσουν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης, και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.
Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν διακεκριμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί καθώς και Έλληνες επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων με διεθνή προβολή. Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται διαθέσιμο στην ηλεκτρονική σελίδα του Συνεδρίου ΕΔΩ.
Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα», για πρώτη φορά όλες οι διαδικασίες του Συνεδρίου θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της χρήσης χαρτιού που αγγίζει το 92%. Όσες εκτυπώσεις είναι απαραίτητες, θα γίνουν σε ανακυκλώσιμο χαρτί με φιλικά προς το περιβάλλον μελάνια. Κάδοι ανακύκλωσης θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου ενώ έξω από το Συνέδριο θα έχει τοποθετηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης. 
Το κυρίως πρόγραμμα του Συνεδρίου θα πλαισιώσουν παράλληλες δράσεις όπως: 

- Νυχτερινός αγώνας δρόμου το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
- Διεθνής Έκθεση Σκίτσου με θέμα «Ισότητα των Φύλων – Έμφυλη Βία», υπό την αιγίδα της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του κόμματος
Παράλληλα, το μεσημέρι του Σαββάτου θα λειτουργήσει «Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες», με την υποστήριξη της νεοσυσταθείσας Γραμματείας του κόμματος για τα Άτομα με Αναπηρία, με στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: