Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Οι αποκαλύψεις για το Μάτι αποτελειώνουν τον Τσίπρα

Σε ακόμα πιο δύσκολη θέση έχουν φέρει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι συνταρακτικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι που άφησε πίσω της 101 νεκρούς.

Μετά τον σάλο από την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τις αντιδράσεις για τη στήριξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι αποκαλύψεις για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι αποτελειώνουν την καταρρέουσα Κυβέρνηση...
Πολλοί περίμεναν ότι τη Δευτέρα που θα ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν, η συζήτηση στη Βουλή επί της Πρότασης Δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας θα έκανε ντεμαράζ.
Η αδιαφορία του για την οργή κατά του Παύλου Πολάκη που κανονικά θα προκαλούσαν παραιτήσεις και πολιτική κρίση (υπόθεση Παππά – Πετσίτη, καταγγελίες Μαρινάκη για τον Παππά – Καλογρίτσα, ο Πέτρος Κόκκαλης στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ), δυσκολεύουν τη "δουλειά" του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα πήγαινε στη Βουλή για να καταγγείλει το παλιό πολιτικό σύστημα, τη διαπλοκή, τους μιντιάρχες και τους επιχειρηματίες και τη Νέα ΔημοκρατίαΩστόσο, κάτι τέτοιο είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει.

Η Novartis


Ακόμα, φημολογείται πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει για ακόμα μία φορά και υπόθεση Novartis, η έχει εξελιχθεί σε φιάσκο.
Ωστόσο, ο εφιάλτης επέστρεψε. Η επαναφορά στη συλλογική μνήμη της τραγωδίας στο Μάτι, με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά και του ΣΚΑΪ, αλλάζει ριζικά τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.
Τρεις εβδομάδες πριν από τις πρώτες Εκλογές από το 2015 και μετά, ο κόσμος θυμάται τι έγινε τον Ιούλιο του 2018, ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι της φοβερής τραγωδίας, πώς η κυβέρνηση και η Περιφέρεια προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, πώς η εγκληματική διαχείριση των πρώτων ωρών έφερε τους 101 νεκρούς.
Πώς εννιά μήνες και πλέον δεν έχει γίνει τίποτε επί της ουσίας για να αποφευχθούν νέες τραγωδίες, σε κάποια άλλη περιοχή της χώρας.

Τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα αλλά και όσα ακολούθησαν δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει σε τίποτε από το παλιό πολιτικό σύστημα που εύκολα προσαρμόζεται όταν πρόκειται για το κυνήγι της καρέκλας.
Και είναι σίγουρο πως αν η τραγωδία στο Μάτι συνέβαινε με κάποια άλλη κυβέρνηση η πίεση από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν τέτοια που θα έφερνε και παραιτήσεις, ίσως και πτώση της κυβέρνησης.

Όταν ακούει κάποιος τους συγκλονιστικούς διαλόγους των κατοίκων που ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια αποκαλύπτεται η πλήρης κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού εκείνη την ημέρα.

Όταν ακούει κάποιον να ζητά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να πάει όχημα στο σπίτι του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, γιατί καίγεται κι αυτός τα έχει καλά με τα κανάλια, αποδεικνύεται ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο ελληνικό κράτος.

Όταν ακούει ανθρώπους να δηλώνουν νεκρούς αλλά οι υπουργοί να λένε ότι… δεν είχαν σαφή εικόνα και ο πρωθυπουργός να μοιάζει είτε ανενημέρωτος είτε επικίνδυνα ανεπαρκής, τότε υπάρχει πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Κι όταν ο κυνισμός τους ξεχειλίζει από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, συνεχίζει να προκαλεί την ελληνική κοινωνία με τις ντροπιαστικές του εξηγήσεις για την τραγωδία, τότε υπάρχει σοβαρό πολιτικό ζήτημα.

Η αναψηλάφηση της ιστορίας με τους 101 νεκρούς στο Μάτι έρχεται σαν μια μαχαιριά στην κυβέρνηση που προσπαθεί να δραπετεύσει από τη μοίρα της.
Που προσπαθεί να κλείσει την ψαλίδα στις Ευρωεκλογές και να διασώσει τους «εκλεκτούς» της στις περιφερειακές – δημοτικές εκλογές.
Η κυβέρνηση επιχειρεί την τελική αντεπίθεση με μπαράζ παροχών και υποσχέσεων και με σκληρή τακτική ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Εύλογο και αναμενόμενο θα έλεγε κανείς για ένα κόμμα που είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις και θέλει να επιστρέψει δυναμικά και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο στις εθνικές κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν.
Όμως, η κατακραυγή για το Μάτι έρχεται να καλύψει όλες τις θεμιτές και αθέμιτες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε πίσω από τις παροχές, ούτε πίσω από τη Novartis, ούτε πίσω από τα παντελόνια του Παύλου Πολάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: