Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ιδού πως ο Τσίπρας ξεπούλησε τη Μακεδονία για τις συντάξεις (Video)

Συνέχεια στη χθεσινή κόντρα στη Βουλή έδωσαν σήμερα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με εκατέρωθεν ανακοινώσεις.
Η κόντρα ξεκίνησε χθες στη Βουλή με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση πως ξεπούλησαν τη Μακεδονία ως διαπραγματευτικό μέσο με τις Βρυξέλλες για τις συντάξεις.
“Με κυνισμό στήσατε έναν αντιπερισπασμό στην εθνική πληγή του Σκοπιανού. Θα σας πω τι συζητούν οι πολίτες. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με την μη περικοπή των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να ψηφίσετε με μια μείζονα εθνική υποχώρηση. Αυτό είναι το εισιτήριο που ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη... Στις Πρέσπες που υπογράψατε την εθνική υποχώρηση και στην Ιθάκη την δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
“Να σας πω και τι λένε στις Βρυξέλλες πίσω από τις πλάτες σας; Ότι κάνεις Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στην διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα και με κομπασμό ισχυρίζεστε σήμερα ότι θα φέρνετε εδώ γουλιά γουλία το ποτήρι της ελάφρυνσης όταν πνίγεται τους Έλληνες με τα βάρη που εσείς φορτώσατε”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Έχετε καταπιεί την φωνή σας για το Σκοπιανό αν και μιλάτε πολύ τελευταία. Έχετε να μας πείτε για όσα πρόσφατα μας είπε ο κ. Ζάεφ για Μακεδόνες του Αιγαίου, της Ελλάδας και για Μακεδονικά που πρέπει να διδάσκονται στην χώρα μας.
Ο Ζάεφ πανηγυρίζει και εσείς κατάπιατε το αμίλητο νερό. Ο κ. Ζάεφ κέρδισε αυτό που δεν του είχε εκχωρήσει καμία ελληνική κυβέρνηση: μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα. Εκεί που 27 χρόνια 6 πρωθυπουργοί έλεγαν όχι εσείς είπατε ναι. Όταν κ. Τσίπρα ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος και υπουργοί σας αναρωτιούνται αν συμφωνούμε με το Σύνθημα ότι η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία, σας λέμε ότι δεν συμφωνούμε.
Μόνοι σας κάνατε το παζάρι και οι υπόλοιποι δεν φέρουμε καμία ευθύνη. Εμείς χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που η Δημοκρατία επιτρέπει γα να σας αποτρέψουμε. Αν αύριο η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα εσείς θα φέρετε την ευθύνη”, συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
“Ακόμα και η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει γλώσσα και εθνικότητα γιατί εκεί κρύβεται ο αλυτρωτισμός”, είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: «Κάντε εκλογές και θα πάρετε την απάντηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Απαντώντας στον πρωθυπουργό για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε: «Εσείς εκχωρήσατε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Αυτά υπογράψατε. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Το λέει ξεκάθαρα και η Συμφωνία των Πρεσπών.
Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο κ. Ζάεφ λέει συνεχώς ότι καταφέραμε και κερδίσαμε αυτά που ποτέ δεν μας είχαν δώσει; Δεν σας κάνουν αυτά εντύπωση;
Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την καπήλευση αυτών που εσείς κάνατε. Εσείς ποτέ δεν καταδικάσατε τον εθνικισμό αλλά για εσάς υπήρχε πάντα η καλή και η κακή βία. Όπως υπήρχαν και οι καλές και οι καλές καταλήψεις. Λέτε κακές τις καταλήψεις των μαθητών που διαμαρτύρονται για τη συμφωνία, αλλά οι δικές σας καταλήψεις ήταν οι καλές.
Για εμάς, το ξεκαθαρίσουμε, υπάρχει μόνον κακός και μαύρος φασισμός. Μην ταυτίζετε τη Νέα Δημοκρατία με την ακροδεξιά, με αυτήν που εσείς συγκυβερνάτε, τον κ. Καμμένο. Κάντε εκλογές πριν φέρετε τη συμφωνία στη Βουλή και εκεί θα πάρετε την απάντηση του ελληνικού λαού».

Μαξίμου σε Μητσοτάκη: "Ανακάλεσε ή δώσε στοιχεία"

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση ζητεί από τον πρόεδρο της αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε να ανακαλέσει είτε "να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινότητα".
Στο ίδιο πλαίσιο, τον ερωτά: Ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στη συναλλαγή με τον Πρωθυπουργό για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα;
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής:
“Χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να καταγγείλει ότι ο Πρωθυπουργός πούλησε τη Μακεδονία για να μην περικοπούν οι συντάξεις.
Επειδή δεν είμαστε σίγουροι εάν έχει καταλάβει τι είπε, τον καλούμε είτε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, είτε να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινότητα”.

Ν.Δ για Μαξίμου: "Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι"

Με μία λιτή αλλά αιχμηρή ανακοίνωση απάντησε η Νέα Δημοκρατία στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι», τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: