Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Αυτή την ΕΡΤ θέλουμε!

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυτή την ΕΡΤ θέλουμε!

Δυστυχώς οι κομμουνιστές έχασαν τον Δεκέμβριο του 1944 και υπερίσχυσαν οι ξένες δυνάμεις, οι Άγγλοι και οι συνεργάτες των Γερμανών. 
Ευτυχώς υπάρχει η ΕΡΤ που το θυμίζει και βάζει τα πράγματα στη θέση τους μέσω εκπομπών που... αποκαλύπτουν την αλήθεια σχετικά με ιστορικά γεγονότα.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης με παρουσιαστές...
τη δημοσιογράφο Μαριλένα Κατσίμη (σύζυγος υποψηφίου ευρωβουλευτή του κόμματος) και τον Πιέρρο Τζανετάκο.
Εκπομπή που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους παρουσιάζοντας την αλήθεια.
Αυτή που αναφέρει ότι η Ελλάδα έχασε τον Δεκέμβριο του 1944 την ευκαιρία να γίνει μια κομμουνιστική χώρα. Να ενταχθεί στον άξονα της Σοβιετικής Ένωσης και να έχει την τύχη χωρών όπως η Αλβανία, η Γιουγκοσλαβία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία που βρίσκονται γύρω μας.
Στην εκπομπή - μνημόσυνο της ήττας στα Δεκεμβριανά μετείχαν και ιστορικοί αναλόγων πεποιθήσεων ενώ η λύπη στα πρόσωπα όλων ήταν, όπως είναι άλλωστε φυσικό, ζωγραφισμένη.
Στις αναλύσεις τους οι συμμετέχοντες παρουσίασαν και άλλα σχετικά με την περίοδο αυτή. Ούτε λίγο ούτε πολύ ανέδειξαν τον ρόλο του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ στην προσπάθεια να αποτιναχθεί ο ζυγός του καπιταλισμού, ενώ στηλίτευσαν το ρόλο του πολιτικού κόσμου της εποχής υποστηρίζοντας πως όλοι συνεργάζονταν με τους Γερμανούς. Όπως και όσοι δεν ασπάζονταν τα κομμουνιστικά ιδεώδη.
Αυτά που κατά τους παρουσιαστές και τους συμμετέχοντες στο πάνελ της εκπομπής της ΕΡΤ είχαν δημιουργήσει τους «θεσμούς λαοκρατίας και ενός άλλου συστήματος».
Αναφορές στη δράση του ΕΑΜ κυρίως στη βόρειο Ελλάδα και στις προσπάθειες του ΕΛΑΣ να εξουδετερώσει τις υπόλοιπες αντιστασιακές οργανώσεις αποφεύχθησαν. Όπως και αναφορές στα σχέδια του κομμουνιστικού κόμματος για την κατάληψη της εξουσίας, είτε με πολιτικά μέσα είτε με την βία.
Άλλωστε η μιας ώρας και 26 λεπτών εκπομπή ήταν περιορισμένη και έπρεπε να αναδειχθεί η ιστορική αλήθεια. Ότι όσοι δεν ήταν με τους κομμουνιστές ήταν συνεργάτες των Γερμανών και των Άγγλων.

Ευτυχώς η ΕΡΤ που όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε, έχει το θάρρος να αποκαλύπτει την αλήθεια. Και την ιστορική αλλά και τη σημερινή μεταδίδοντας εκπομπές όπως αυτή που ανέδειξε το πως η Ελλάδα έχασε τη μοναδική ευκαιρία να γίνει μια κομμουνιστική χώρα.
Ενδεχομένως τώρα να έχει μια ακόμη ευκαιρία με την κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία πριν από 100 περίπου ημέρες...

Του Τάσου Ευαγγελίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: