Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Το φιάσκο της Novartis και το C4I - Καταρρέει με πάταγο η σκανδαλολογία, έκθετο το Μαξίμου

Προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου και για την εξέλιξη των σκανδάλων.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επενδύσει στρατηγικά στην υπόθεση της NOVARTIS, φτάνοντας σε σημείο να υιοθετεί τις εκτιμήσεις των σκληροπυρηνικών στελεχών του για εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο με τον φαρμακευτικό κολοσσό.
Γι’ αυτό έπεσε από τα σύννεφα όταν σε πρόσφατη ενημέρωση αρμόδιος παράγοντας που είναι επιφορτισμένος με τον νευραλγικό τομέα της Δικαιοσύνης του μετέφερε ότι από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν έχουν βρεθεί μαύροι λογαριασμοί πολιτικών προσώπων ούτε στοιχεία που να τεκμηριώνουν συναλλαγές με τη NOVARTIS.
Στο Μαξίμου σήμανε συναγερμός ενώ σε επίπεδο Δικαιοσύνης γίνεται μια... τελευταία προσπάθεια με την επίσκεψη που πραγματοποιούν οικονομικοί εισαγγελείς στη Ζυρίχη majπροκειμένου να παραλάβουν υλικό από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Σε περίπτωση κατά την οποία τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι Ελβετοί δεν εμπλέκουν πολιτικούς, τότε η εξέλιξη της υπόθεσης με το σκάνδαλο της NOVARTIS θα γυρίσει μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τους κουκουλοφόρους μάρτυρες επιστρατεύουν και κατάδικους


Εκτός από τους κουκουλοφόρους που επιστράτευσαν για μάρτυρες στην υπόθεση της NOVARTIS, τώρα εμφανίζουν και υποδίκους οι οποίοι επιχειρούν χωρίς κανένα στοιχείο και με καταθέσεις καφενείου να ρίξουν λάσπη σε κορυφαίους πολιτικούς όπως ο Κώστας Σημίτης. Η κατάθεση που έδωσε ο Ευάγγελος Βασιλάκος, πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλιστικών είναι για γέλια και για κλάματα.
Ο εν λόγω είχε αρχίσει να λέει διάφορες ασυναρτησίες στα κανάλια, αμέσως μετά την απομάκρυνση του από το Υπουργείο Άμυνας.
Περιφερόταν σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και μιλούσε γενικώς και αορίστως για μίζες που έδιναν προμηθευτές οπλικών συστημάτων.
Μέχρι που τον βούτηξαν οι ανακριτές και τον παρέπεμψαν να δικαστεί για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο με εξοπλιστικά προγράμματα. Το εφετείο κακουργημάτων του επέβαλε ποινή 16 χρόνων με αναστολή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.
Ο Βασιλάκος λοιπόν αντί να παρουσιάσει κάποια στοιχεία, περιορίστηκε σε γενικότητες, θεωρίες και εκτιμήσεις. Ισχυρίστηκε ότι ο Κώστας Σημίτης μπορεί να γνώριζε για τις συναλλαγές του Γιάννου Παπαντωνίου, χωρίς βέβαια να μπορεί να το αποδείξει με κάποιο στοιχείο. Όταν η κατάθεση Βασιλάκου έφτασε στη Βουλή, γέλασε κάθε πικραμένος. Γιατί αυτά που περιγράφει είναι κουβέντες καφενείου και δεν αντέχουν ούτε για τη δημιουργία συνωμοσιολογικών σεναρίων.
Η απόπειρα στιγματισμού του Κώστα Σημίτη έπεσε στο κενό και οι σκευωροί είναι έκθετοι. Απόλυτος είναι και ο διασυρμός του συστήματος ενημέρωσης του Μαξίμου που για μέρες διαφήμιζε την κατάθεση του Βασιλάκου ως δήθεν μέγα σκάνδαλο.

Ολική επιστροφή στον Χριστοφοράκο


Για να συντηρήσουν τη σκανδαλολογία στο Μαξίμου επανάφεραν για χιλιοστή φορά το γνωστό ημερολόγιο του Χριστοφοράκου. Είναι γνωστό ότι ο τότε ισχυρός παράγοντας της SIEMENS έκλεινε ραντεβού με υπουργούς και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής. Άλλωστε η SIEMENS είχε αναλάβει μια σειρά από προμήθειες και έργα του δημοσίου και η επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς είναι επιβεβλημένη.
Ξαφνικά τώρα το Μαξίμου επιχειρεί να ρίξει λάσπη κατά των πολιτικών του αντιπάλων χρησιμοποιώντας τα ραντεβού που περιλαμβάνονταν στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου. Ξαναζεσταμένο φαγητό δηλαδή... 
Αυτοί που άφησαν τον Όσβαλντ να δραπετεύσει στο εξωτερικό, αρχίζουν τώρα τη σπέκουλα με τα ημερολόγια γιατί είναι το μόνο που έχει μείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: