Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Bloomberg: «Σύντομα πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης – Έρχονται καλύτερα χρόνια για τους Έλληνες» [Βίντεο]


«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει σύντομα τα ηνία και μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα».

Αυτό προβλέπει ο Kyle Bass, ιδρυτής και επικεφαλής επενδυτικός διευθυντής της Hayman Capital Management, ο οποίος συζητά τις βελτιώσεις που βλέπει στην ελληνική οικονομία με τον Erik Schatzker του Bloomberg στο «Bloomberg Markets», με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του, στο οποίο ανέφερε ότι το ΔΝΤ πρέπει να σταματήσει να βασανίζει την Ελλάδα.
O επενδυτής υποστήριζει πως η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση έχουν περάσει μια πολύ δυσκολη κατάσταση τα  τελευταία χρόνια, καθώς «δεν έχουν δικό τους νόμισμα».
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος της τρόικα»...
δήλωσε χαρακτηριστικά. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ δάνεισαν τόσα πολλά χρήματα στην Ελλάδα για να κρατηθεί ενωμένη η ΕΕ. Τα καλά νέα όμως είναι ότι πλέον το ΔΝΤ κατέληξε σε μια καλύτερη συμφωνία από κοινού με την ΕΕ. Φανταστείτε μια οικονομία που τώρα ξεκινά μετά από 8 χρόνια κρίσης να δείχνει τα πρώτα καλά δείγματα και οι μακροοικονομικοί δείκτες αρχίζουν να δείχνουν ελπιδοφόροι. Πιστεύω ότι θα έρθει μια αλλαγή μεσα στους επομενους 18 μήνες, από την τωρινή σε μια πιο κεντροδεξιά κυβερνηση, η οποία θα είναι όμως οικονομικά ανεξάρτητη. Θα δουμε τις τράπεζες να κάνουν τα σωστές κινήσεις.

Στην Ελλάδα θα άλλάξει το προσεχές διάστημα η πολιτική ηγεσία, όπως συνέβη και στην Αργεντινή όταν το «τιμόνι» ανέλαβε κάποιος που επικετρώνεται στις επιχειρήσεις και την οικονομία. Έτσι θα γίνει και στην Ελλάδα με τον κ. Μητσοτάκη τα επόμενα 2 χρόνια».
Δείτε εδώ το βίντεο με την συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: