Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Κοράκια


Αποτέλεσμα εικόνας για Κοράκια
Πριν λίγα χρόνια ένας αστυνομικός της ομάδας Ζ παρέσυρε και σκότωσε ένα κοριτσάκι σε κάποιον καταυλισμό τσιγγάνων στην Αθήνα. 
Στην δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα απολαμβάνουμε το «προνόμιο» να μαθαίνουμε αστραπιαία την είδηση. Οι  λεπτομέρειές ωστόσο ξεδιπλώνονται σταδιακά, ώρα με την ώρα.
Ο χαμός του άτυχου κοριτσιού προκάλεσε αμέσως οργή στο διαδίκτυο. 
Πρώτα από τους μεν οι οποίοι θεώρησαν de facto πως το παιδί έχασε τη ζωή του λόγω της ανευθυνότητας και της κτηνωδίας του αστυνομικού (του «μπάτσου», όπως έγραφαν χαρακτηριστικά)...
Μάλιστα, δεν έλειψαν και εκείνοι που υποστήριξαν πως το έγκλημα ήταν ρατσιστικό. Ο Ζητάς δηλαδή πάτησε εσκεμμένα το κοριτσάκι επειδή ήταν «γυφτάκι».
Σύντομα  απάντησαν οι δε. «Μα έχετε δει πως πετάγονται τα τσιγγανάκια στους δρόμους; Κάτω τα χέρια από τον αστυνομικό μας!». Υπήρξαν μάλιστα και εικασίες  πως η οικογένεια πέταξε επίτηδες (!) το κορίτσι μπροστά στις ρόδες του αστυνομικού για να εισπράξει αποζημίωση από το κράτος.
Κάποια ώρα αργότερα γνώρισαν το φως της δημοσιότητας οι μαρτυρίες των περαστικών. Τελικά, για το δυστύχημα δεν έφταιγε ούτε ο αστυνομικός ούτε το κοριτσάκι. Απλώς, ένα τρίτο όχημα πετάχτηκε απότομα μπροστά από την μηχανή του πρώτου αναγκάζοντάς την να βγει από την πορεία της. Μόλις έγινε γνωστό πως ούτε οι «γύφτοι» ούτε οι «μπάτσοι» ήταν ένοχοι τα ιντερνετικά  δάκρυα στέρεψαν και ο διαδικτυακός όχλος στράφηκε προς το επόμενο viral θέμα.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το μακελειό στο Λας Βέγκας. Από τη στιγμή που ακούστηκε πως ένας ένοπλος εκτέλεσε με αυτόματο δεκάδες αθώους σε συναυλία ξεκίνησε το σύνηθες ανάθεμα εναντίον του Ισλάμ. Άλλωστε  στις ΗΠΑ της ελεύθερης οπλοκατοχής είναι γνωστό πως τέτοιου είδους εγκλήματα διαπράττονται μόνο από τον ISIS. Και αφήστε τον Μάικλ Μουρ να γυρίζει ταινίες για «Ακήρυχτους πολέμους»…
Ο θρήνος για τα αθώα θύματα κόπηκε μαχαίρι όταν διέρρευσε η φάτσα την ηλικιωμένου WASP γηγενή Αμερικανού δολοφόνου. Ορισμένοι  απέκτησαν νέες ελπίδες με την απόπειρα του ISIS να οικειοποιηθεί (πρόκειται για συνηθισμένη τακτική των τζιχαντιστών) την επίθεση  αλλά έκλεισαν οριστικά το θέμα με την σχετική διάψευση του FBI και την ατάκα: «Τι σημασία έχει. Άνετα θα μπορούσε να είναι μουσουλμάνος».
Δύο θλιβερά γεγονότα. Ένα κοριτσάκι πριν χρόνια, δεκάδες νέοι (χθες). Και φυσικά άπειρα άλλα ανάλογα παραδείγματα.
Και ορδές «ευαισθητούληδων» που σαν τα κοράκια ορμούν πάνω σε άψυχα πτώματα για να ικανοποιήσουν τις ιδεολογικές, ρατσιστικές, εθνικιστικές εμμονές τους. 
Η ανθρώπινη ζωή υποβιβάζεται στο επίπεδο ενός αμφισβητούμενου πέναλτι και πίσω από την δήθεν ευαισθησία κρύβεται ο πιο χυδαίος κυνισμός.

Του Θανάση Χειμωνά

Δεν υπάρχουν σχόλια: